Política

Romeva assegura que l'expulsió de Catalunya de la UE “no s'aguanta per enlloc jurídicament”

El cap de llista de Junts pel Sí recorda en una entrevista a El Punt Avui TV que a Europa ningú ha dit que no es pugui votar

Demana una victòria aclaparadora del Sí el 27-S per garantir els següents passos a partir del 28-S

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha tret ferro aquest dimarts a les amenaces d'expulsió de Catalunya de la Unió Europea (UE).

En una entrevista al programa l'Illa de Robinson d'El Punt Avui TV, el candidat de Junts pel Sí i exdiputat al Parlament Europeu ha explicat que qualsevol persona que conegui com funciona la UE sap que aquesta l'amenaça d'expulsió només funciona com a argument de la por. “Des de l'essència jurídica, l'expulsió no s'aguanta per enlloc”, ha afirmat. A més, ha subratllat que “a Europa ningú ha dit que Catalunya no pugui votar”.

Romeva ha destacat que les eleccions del 27-S seran determinants per al futur de Catalunya, ja que han de permetre al nou govern aconseguir les estructures d'estat per tirar endavant la transició nacional, el marc jurídic i el procés constituent.

“El govern, governi qui governi, ara no disposa de les eines que calen. El que volem és poder-ne disposar, i d'això va el 27-S”, ha subratllat.

Pel que fa a les recents polèmiques sobre la configuració de la llista i sobre qui ha de ser el candidat de Junts pel Sí a la presidència, ha defensat que “és indiferent l'ordre en què anem, perquè aquestes no són unes eleccions autonòmiques” sinó plebiscitàries. “Que jo sigui el número 1 és circumstancial”, ha reblat.

A més, ha remarcat que la seva és una candidatura “transversal” en què tothom ha cedit. Ara bé, precisat que “Junts pel Sí no tracta de fer una competició de qui ha cedit més o menys. Seria erroni mesurar-ho com qui ha cedit més”.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que el 27 de setembre hi hagi una victòria aclaparadora del Sí per garantir els següents passos. “El 28, si tenim una majoria indiscutible, que ningú ho dubti: tenim un equip preparat per fer el que toca fer, però el que cal és un mandat democràtic clar de la ciutadania”, ha emfatitzat. “Ningú ens ho regalarà; com més escons tinguem, millor”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia