Política

Albiol insta Mas a destinar el cost “del ministeri d'exteriors i l'exercit català” a escoles, hospitals i ocupació

El candidat del PPC acusa els independentistes de “fer oïdes sordes” als líders internacionals que avisen que “Catalunya quedaria relegada” i fora de la UE

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha convidat a Artur Mas a “centrar-se en els problemes reals dels catalans”. Després que l'actual president i candidat de Junts pel Sí hagi explicat quina voldria que fos la política d'exteriors i defensa d'un possible estat català, García Albiol ha replicat aquest dijous que el que hauria de fer Mas és “destinar aquests diners del ministeri d'exteriors i de l'exercit que vol a l'ocupació, a evitar tancar plantes d'hospitals i a que els nens no estudiïn en barracons”. García-Albiol ha fet aquestes declaracions mentre presentava al ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, al Fórum Nueva Economia a Barcelona.

Xavier García-Albiol s'ha referit també al suport que un grup de congressistes dels EUA ha mostrat al dret a decidir dels catalans. “Els independentistes estan contents avui amb això. És legítim. Però és curiós que facin incís en el que diuen cinc congressistes d'EUA, i quan Merkel en alemany, Cameron en angles, o altres primers ministres en francès o com sigui li diuen que una Catalunya independent quedaria relegada i fora de la UE, fan oïdes sordes”, ha criticat, tot afegint que aquesta “és la prova que s'està produint un fet greu i els catalans pagaran les conseqüències” si no es posa fre al sobiranisme.

Per últim, García Albiol ha replicat al president de Ciutadans, Albert Rivera, després que aquest hagi dit que la seva formació és la que hauria de liderar una hipotètica aliança postelectoral entre els partits constitucionalistes. “Posa el seu ego per davant dels interessos dels catalans; el seu 'jo, jo i jo'”, ha criticat, tot recordant que el PPC va proposar “treballar junts sense ordre de preferència per defensar als catalans que se senten espanyols i catalans”.

“Em produeix pena, perquè posa en evidència que en base al seu tactisme i la seva estratègia, avantposa l'ambició personal i situar-se el primer de la fila, quan els ciutadans no demanen una carrera sinó una actuació en base a la defensa dels seus drets”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Nova jornada de protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
política

Puigdemont lamenta que ERC no hagi explorat una repetició electoral “en noves condicions”

barcelona
GUERRA A EUROPA

Rússia denuncia un atac massiu de drons ucraïnesos a set regions seves

BARCELONA