CiU troba que el «desmèrit» d'Esquerra al vicepresident debilita el govern

CiU va valorar com un «desmèrit» el fet que Josep-Lluís Carod-Rovira no continuï en la llista electoral d'ERC. El portaveu parlamentari adjunt de la federació, Josep Maria Pelegrí, va indicar que això «debilita encara més» el tripartit. «Carod mereix tot el meu respecte personal però, si no té el suport del seu partit, el govern queda molt tocat», va afirmar Pelegrí, que veu «efectes negatius» per als tres socis de l'executiu. El diputat de CiU va declarar-se «entristit» de veure com aquest afer perjudica el govern de la Generalitat. Des del PP, la portaveu Dolors Montserrat no va voler celebrar o lamentar la decisió de Puigcercós pel fet que es tracta d'un afer intern d'ERC, però va ironitzar que troba a faltar Carod quan «se'n va de viatge», referint-se als desplaçaments institucionals a l'estranger del vicepresident. Els grups amb què ERC forma el tripartit van sortir en bloc en defensa de la solidesa del govern. El socialista Joan Ferran va desmentir que la caiguda de l'expresident d'ERC de la llista pugui afectar la cohesió de l'executiu. L'ecosocialista Dolors Camats va dir que l'afer «no té res a veure» amb l'acció de govern.

Per la seva banda, el líder de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, troba insòlit que el cap de llista d'un partit sigui qui decideix la configuració de la candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Trump es reuneix amb Netanyahu en la seva residència de Mar-a-Lago

barcelona
estat espanyol

El jutge nega Sánchez la declaració per escrit al cas que afecta la dona

barcelona
estats unit

Trump descarta un debat amb Harris fins que no sigui la candidata oficial

barcelona
Política

Mor Joan Roca, exbatlle de Mollerussa

europa

Itàlia, primer país del G7 a nomenar de nou ambaixador a Síria

barcelona
Política

Trias s’acomiada de l’Ajuntament amb agraïments: “No us diré que us bombin”

Barcelona

L’Ajuntament reforçarà educació, llengua i la gestió de residus

GIRONA
política

Compte enrere per a la primera gran decisió d’ERC

barcelona
política

Tardà i altres dirigents demanen un consell nacional d’ERC per l’afer Maragall

barcelona