Política

Croàcia ha rebut més de 6.000 refugiats des de dimecres

El tancament de la frontera a Hongria ha fet canviar la ruta de milers de persones que volen arribar a Alemanya, provocant una allau d'entrades al país

Més de 6.200 refugiats han arribat a Croàcia des de dimecres segons informa la policia després que Hongria hagi tancat les fronteres al pas de milers de persones. Així és com els refugiats han buscat un nou pas per continuar el camí cap a Alemanya, desviant-se cap a Croàcia, que ha anunciat que pensa deixar passar tothom que es vulgui dirigir cap a altres països d'Europa. La policia trasllada els refugiats cap a centres d'allotjament a Zagreb un cop han estat registrats.

Aquesta xifra supera les previsions del govern croata, que aquest dimecres havia calculat que arribarien unes 4.000 persones en els pròxims dies de camí cap a Eslovènia, per entrar després a Àustria pel sud i seguir el camí, principalment cap a Alemanya.

“Croàcia pot respondre a una primera onada de 1.500 persones per dia”, va dir el ministre d'Interior, Ranko Ostojic, que va remarcar que, si aquesta xifra augmentava podrien posar en marxa dispositius addicionals. El ministre d'Afers Exteriors, Vesna Pusic, va advertir que el país pot afrontar l'arribada de diversos milers de refugiats però no de desenes de milers.

L'emissora sèrbia RTS ha informat que durant aquesta nit han arribat a la frontera croata 40 autobusos i 180 taxis que traslladaven refugiats, que han baixat dels vehicles i han entrat a peu al país.

Des de la frontera, els refugiats són traslladats en trens i autobusos a centres d'allotjaments.

El govern de Croàcia es va manifestar aquest dimecres disposat a establir corredors que permetin a aquestes persones creuar de forma ràpida i organitzada el seu territori camí del nord.

El primer ministre croata, Zora Milanovic, ha criticat durament la polític d'Hongria respecte als refugiats dient que “els murs que s'eleven no només no detindran ningú, sinó que a més enviaran un missatge horrorós i perillós”.

Amb tot, la possibilitat dels corredors ha estat rebutjada pel Ministeri de l'Interior d'Eslovènia, que ha recordat que suposaria incomplir la normativa comunitària que estableix que l'Estat membre encarregat d'examinar una sol·licitud d'asil és aquell per on els demandants entren per primer cop a la UE.

Els refugiats entren a Croàcia des de la frontera entre Sèrbia i Macedònia, per on segueixen arribant persones (ahir en van ser 2.000) que han passat abans per Grècia i Turquia, procedents majoritàriament de països en conflicte com Síria, Iraq i Afganistan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.