Política

López Garrido vaticina que una Catalunya independent no podria tornar a la UE

El diputat socialista opina que la Unió Europea difícilment podria acceptar l'ingrés d'un país que ha marxat “trencant amb el dret constitucional”

Adverteix que “seria el principi de la fragmentació i de la desaparició d'europa

El diputat socialista al Congrés Diego López Garrido ha augurat aquest dijous que seria “gairebé impossible” que Catalunya pogués tornar a la Unió Europea després de declarar unilateralment la seva independència. A més, ha assegurat que “seria el principi de la fragmentació i de la desaparició d'Europa”.

Segons Garrido, “la UE difícilment podria acceptar que una part d'un Estat, que ha marxat trencant amb el dret constitucional i amb el principi d'unitat territorial, pogués després tornar”, ha dit en declaracions a la cadena Cope.

En la mateixa línia, ha apuntat que una hipotètica declaració d'independència de Catalunya significaria “declarar-se fora de totes les organitzacions on hi ha Espanya” per qüestions jurídiques, ja que entre els socis d'organitzacions com la UE, ONU i OTAN no hi ha Catalunya sinó l'Estat espanyol.

El socialista ha admès la possibilitat que els ciutadans catalans continuessin formant part de la UE mantenint la nacionalitat espanyola, però ha afegit que això no significaria que la regió “no sortís de tots els organismes internacionals”. López Garrido ha assenyalat que la decisió de mantenir la ciutadania als catalans dependria d'Espanya.

López Garrido ha coordinat un informe de la Fundación Alternativas sobre les condicions jurídiques de la independència davant de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia