Política

El 27-S, Bàscara decidirà també el sou de l'alcalde

L'equip de govern havia inclòs aquesta consulta en el seu programa, però com que l'Ajuntament no pot organitzar-la una entitat del poble ha pres el relleu

Els veïns podran escollir entre dues opcions

Aquest diumenge, a més de pronunciar-se sobre el futur del país tal com es farà a tots els municipis de Catalunya, els veïns de Bàscara també podran pronunciar-se sobre el sou del seu alcalde, Narcís Saurina (ERC-AM). Els veïns podran triar entre dues opcions: que l'alcalde cobri el salari mínim interprofessional –uns 6.080 euros l'any– o que cobri el doble d'aquest sou mínim, que és l'opció que recomana l'Associació Catalana de Municipis en el cas de poblacions d'entre 500 i 1.000 habitants. Aquesta segona opció és la que correspon més o menys al que cobra actualment Saurina com a alcalde, que també explica que una de les primeres decisions que van prendre en arribar a l'Ajuntament de Bàscara va ser rebaixar el sou de l'alcalde uns 1.000 euros mensuals, en relació amb el que cobrava el seu predecessor, Lluís Lloret (CiU), que segons Saurina cobrava uns 2.200 euros al mes.

La consulta a la població sobre el que ha de cobrar l'alcalde era un dels punts que la llista ERC-AM va incloure en el seu programa; un cop al govern i fetes les consultes jurídiques, però, s'han trobat que l'Ajuntament no pot convocar aquest tipus de consulta, perquè la llei de consultes ha estat objecte de recurs. És, doncs, una entitat local, el Col·lectiu La Resclosa, que ha pres el relleu i que s'encarregarà de l'organització de la consulta de diumenge, que per motius legals tampoc no podrà tenir lloc al mateix espai on hi haurà les urnes de les eleccions al Parlament.

“El que no volem és que ningú pensi que hem entrat a l'Ajuntament per cobrar un sou i prou. Si l'Ajuntament és una empresa, els amos en aquest cas són la gent del poble. Vam incloure la consulta al programa, i encara que ara diguem que no ens la deixen fer, hi ha gent al poble que ens pregunta per allò a què ens vam comprometre i per això aquesta entitat ha pres el relleu en aquesta iniciativa”, explica Saurina.

Dedicació parcial

Tot i que oficialment Saurina tindrà una dedicació parcial com a alcalde, també explica que no es pot limitar la seva dedicació estrictament a les cinc hores diàries que va a l'Ajuntament, perquè “a part es fan les reunions que facin falta i si ve algú a qui cal rebre sabem que cal ser-hi, sigui l'hora que sigui”, hi afegeix l'alcalde.

Un altre punt que el nou govern de Bàscara va incloure en el seu programa era l'encàrrec d'una auditoria per saber exactament quina és la situació econòmica de l'Ajuntament. Aquest serà un dels punts en l'ordre del dia del pròxim ple, que haurà d'aprovar com es tira endavant i quina empresa serà l'encarregada de fer aquesta auditoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia