Política

Política

Guerra de banderes a Sant Andreu de Llavaneres

Qui la té més grossa

L'ANC de Llavaneres substitueix l'estelada que es va cremar i es troba que a la casa del capità general s'ha col·locat una bandera espanyola immensa

L'estelada ha estat objecte de diversos actes vandàlics des que es va instal·lar

La guerra de les banderes desembarca també a Llavaneres. Després d'haver rebut diversos atacs, l'últim dels quals va passar durant la Diada quan va aparèixer cremada, l'estelada torna a onejar a l'entrada del poble. Però aquest cop no ho fa en solitari. Es dóna el cas que l'Ajuntament la va fer instal·lar l'any passat a l'avinguda de Sant Andreu davant mateix de la residència d'estiu del capità general de l'exercit a Catalunya, José Manuel Muñoz Muñoz, i des del 12 d'octubre té la companyia d'una altra bandera, l'espanyola, d'unes mides considerables que s'ha col·locat al capdamunt de la teulada de la mansió.

La presidenta de l'ANC a Llavaneres, Mercè Silvestre, explica que dilluns, quan van anar-hi per hissar-la, es van trobar la sorpresa. “Suposem que la van col·locar expressament com a resposta a la nostra”, assegura. I és que no havia de ser plat de bon gust per al capità trobar-se cada cop que anava a Llavaneres la bandera davant de casa. Tot i que diuen que la mida no importa, l'alt comandament de l'exercit espanyol ha volgut que la rojigualda es faci notar i que no passi desapercebuda per a ningú. La residència costa de veure enmig dels xiprers que l'envolten, però la bandera de seguida és a la vista. El que de moment es desconeix és fins quan estarà penjada o si ha arribat per quedar-s'hi. “La nostra estelada és més petita però el vent la farà onejar molt millor que no pas la del capità general, que és immensa i li costa més de moure's”, comenta Silvestre, que indica que amb aquesta ja és la quarta bandera estelada que s'instal·la a Llavaneres en compliment d'un acord de plenari. “Hem volgut mantenir-la cremada fins després de les eleccions perquè la gent veiés el poc respecte que tenen alguns pels nostres símbols”, defensa la presidenta local de l'Assemblea.

La primera estelada, que es va penjar el 18 de juliol del 2014 coincidint amb l'aniversari del cop d'estat del general Franco i mentre el capità general feia una recepció oficial a la mansió, va aparèixer cremada pocs dies després. Indignats per aquest acte vandàlic, se'n va hissar una altra a corre-cuita, que és la que més temps ha aguantat, tot i que d'intents per fer-la desaparèixer n'hi ha hagut, com ara una temptativa per serrar el pal, que no va tenir èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia