Política

Les famílies amb major dificultats econòmiques tindran bonificada la taxa de fem a Paiporta

El ple de Paiporta va provar una bonificació del 100 per cent en la taxa per recollida de fem a les famílies amb major dificultats econòmiques. La mesura s'engloba dins de la modificació de les ordenances municipals, que també inclou canvis en l'impost de vehicles, i en la taxa pel servei de proves i expedients de selecció de personal, entre d'altres.

L'equip de govern va votar a favor de les modificacions, mentre que els grups de l'oposició donaren el seu suport a algunes, i en rebutjaren i s'abstingueren en altres.

D'aquesta manera, estaran exempts de pagar la taxa de fem les famílies monoparentals amb ingressos anuals inferiors a 10.200 euros, les persones jubilades amb una renda per càpita inferior als 6.500 euros (10.200 en el cas que visquen sols), i les famílies en què dos o més membres estiguen en situació d'atur. Per a la resta de persones, la taxa s'incrementa en un 25 per cent, és a dir, uns sis euros a l'any.

Quant a l'impost de vehicles de motor, es va aprovar un augment del 3 per cent, bonificable en la seua totalitat en cas de domiciliar el pagament, moció que va comptar amb el suport dels grups Compromís, PSPV-PSOE i PodEU, i el vot en contra de PP i Ciudadanos.

Altres mesures, com la rebaixa del 50 per cent per a les persones aturades en la taxa per fer exàmens d'accés a llocs de treball, comptaren amb unanimitat del ple.

Com a punts destacats, també va eixir endavant altra proposta econòmica, en aquest cas, referent a una modificació de crèdit per a amortitzar deute a llarg termini.

S'amortitzaran 1,5 milions d'euros per a, en veu de l'equip de govern, estalviar-se interessos i poder dedicar-los a serveis a la ciutadania en el pressupost de l'any vinent.

Per un finançament just

En el mateix ple a Paiporta, també es va aprovar per unanimitat una moció a proposta de l'equip de govern sobre exigències al govern central d'un sistema just de finançament autonòmic, en el sentit de millorar els fons que rep el País Valencià per a equiparar-lo a la resta de comunitats autònomes. Tots els grups representats es mostraren favorables a reclamar el deute històric.

Per últim, també va aconseguir unanimitat de tots els grups la moció de l'equip de govern per a l'adhesió de Paiporta al Codi de Bon Govern Local impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que inclou mesures de transparència en la gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia