Política

ERC afirma que el TC s'ha convertit en el “braç armat d'un govern indecent i indigne”

Els republicans consideren que la decisió d'admetre la impugnació del govern espanyol era previsible

Gabriel Rufián assegura que el tribunal no aturarà el procés perquè “Catalunya ha decidit obeir-se a sí mateixa”

“La notícia és que no hi ha notícia”. Aquesta ha estat la reacció del cap de llista d'ERC a les eleccions al Congrés del proper 20 de desembre, Gabriel Rufián, a la suspensió de la resolució independentista del Parlament per part del Tribunal Constitucional (TC). Al seu parer, el tribunal s'ha convertit en “el braç armat d'un govern indecent i indigne que fa servir les institucions de l'Estat en contra del vot de la gent”.

La decisió d'admetre a tràmit el recurs del govern espanyol era tan previsible per als republicans, que “l'estrany hagués estat que un TC presidit per un exmilitant del PP estigués d'acord amb el mandat inequívoc del poble català: construir una república independent”.

En tot cas, Rufián ha subratllat que “la bona notícia” és que la decisió del TC no atura el procés, ja que amb la resolució independentista del passat 9 de novembre “Catalunya va decidir obeir-se a sí mateixa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.