Política

Domini de la pluralitat

La majoria dels votants de JxSí i la CUP es consideren independentistes

C's i Sí que es Pot aglutinen l'electorat ideològicament més segmentat

Els partits polítics que van aconseguir representació parlamentària el 27-S es nodreixen d'un electorat ideològicament molt plural. Així ho demostra el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) presentat ahir, que preguntava directament als 2.000 ciutadans enquestats la seva definició política. Segons les dades ofertes, en què els entrevistats podien respondre de manera múltiple, la majoria dels electors de JxSí (66,2%) es defineixen com a independentistes. Molt de lluny, apareix un ampli ventall de sensibilitats ideològiques, en què destaquen progressistes, nacionalistes i un nombre més reduït d'ecologistes i socialdemòcrates. Lleugerament més baix és el percentatge d'electors independentistes de la CUP (55,5%), en què també destaca un important grup de votants progressistes, ecologistes i, en menor mesura, comunistes, socialistes i feministes.

El partit que menys segmentació ideològica té en els seus votants és el PSC. La majoria d'ells es consideren socialistes o socialdemòcrates, mentre que el PP s'alimenta de votants conservadors, democratacristians i liberals. Molt més diversa és la ideologia dels votants de C's i Sí que es Pot. Els de Lluís Rabell tenen un electorat compost per progressistes i socialistes, però també tenen un nombre significatiu d'ecologistes i liberals. A Ciutadans, els liberals lideren el rànquing amb un discret 20%, seguits dels votants socialdemòcrates, conservadors, progressistes i democratacristians. Els d'Arrimadas defineixen la seva ideologia entre el liberalisme i la socialdemocràcia i, segons el CEO, els seus votants també.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia