Política

Una enquesta situa C'S per davant del PSPV-PSOE

El PP obtindria un total d'onze diputats al País Valencià, mentre que la formació de Rivera aconseguiria 8 escons pels 7 dels socialistes i els 6 que atorga a Compromís-Podemos

El PP obtindria en les eleccions generals del pròxim dia 20 un total d'11 diputats al País Valencià, mentre que Ciutadans (C's) ascendiria a la segona posició, amb 8 escons, per davant del PSOE (7) i Podemos –sota la marca Compromís-Podem-És el moment–, amb 6, segons el sondeig de la consultora política i d'assumptes públics Rodó & Associats Public Affairs Firm.

Es tracta de la segona onada de l'estudi demoscòpic que aquesta consultora està fent des del 5 d'octubre amb una base de 13.500 entrevistes. Per a aquesta actualització es van fer 1.500 enquestes telefòniques en els nou primers dies de desembre, fet que suposa que recull la influència dels primers dies de campanya i del debat a 4 que va organitzar Atresmedia.

Respecte a la primera onada de finals de novembre, el PP millora els resultats en passar de 10 a 11 diputats, amb un percentatge de vot del 28,4%. A més, si en la primera consulta PSOE i C's empataven a 8 escons, ara C's (25,1% de vots) supera els socialistes i obtindria 8, mentre que el PSOE (20,6% de sufragis) baixaria a 7. Podemos (que registraria el 18,1% de vots) també conserva els 6 diputats que li atorgava el primer sondeig. D'acord amb aquesta estimació, no obtindria representació Izquierda Unida (4,1% dels vots) ni UPYD (0,6%).

Per demarcacions, en el cas de València el PP aconseguiria 5 diputats; C's, 4; PSOE, 3; i Podemos, 3. A Alacant, el repartiment seria el següent: PP 4, PSOE 3, C's 3 i Podemos 2. Pel que fa a Castelló, el PP n'aconseguiria 2; i PSOE, C's i Podemos, un.

Aquest sondeig és el segon lliurament de “L'Informe Rodó”, a través del qual l'empresa farà tres mesuraments durant els pròxims 15 dies per a estimar la intenció de vot en els pròxims comicis. Es realitzarà a través de tres onades de 1.500 entrevistes cadascuna. L'estimació per demarcacions de resultats està estimada sota una sèrie de dades de més de 12.000 entrevistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona