Política

DEBORAH COLL

CANDIDATA AL SENAT PER EN COMÚ PODEM

“Som gent normal, no polítics”

La candidata recalca que el principal objectiu de la coalició és solucionar els problemes de caire social, més que no pas la consecució de la independència, tot i que ella n'és partidària

Dóna valor al fet que les llistes siguin encapçalades per dones

Catalana del Regne Unit
Deborah Coll Whittall va néixer el 1961 a Chester (Anglaterra), filla d'un català i una gal·lesa, i des de molt petita viu a Catalunya. És mestra de primària, especialitzada en l'ensenyament de l'anglès.

Deborah Coll milita a ICV, formació de la qual és coordinadora a la comarca del Baix Empordà. Forma part del corrent intern Compromís per la Independència.

Què pot aportar a les comarques de Girona una representació d'En Comú Podem a les cambres estatals?
Comptem tenir grup parlamentari propi. Això vol dir que podrem presentar temes gironins i que amb el nostre vot tindrem capacitat d'influència en les decisions d'àmbit general.
Com és la convivència entre proindependentistes i els que no ho són, dins d'En Comú Podem?
La convivència és bona perquè en tots els altres aspectes estem totalment d'acord. El que no volíem era presentar-nos per separat.
Primer els aspectes socials, abans que la independència?
Sí, sí, ho tenim claríssim. Per entendre'ns: preferim ser una societat millor dins de l'Estat que seguir igual de malament en una Catalunya independent.
Hi ha enquestes que els atorguen molt bons resultats a Catalunya. Sorpresa?
En part sí, però, de fet, no ens hauria d'estranyar. La coalició la formem gent procedent de molts àmbits ciutadans, que hem treballat molt al carrer. No som polítics, som ciutadans normals i corrents. Suposo que això es nota i que els ciutadans ens veuen més propers a ells.
Les llistes per al Congrés i per al Senat a Girona les encapçalen dones. Casualitat o missatge?
Mira, quan m'ho van proposar m'hi vaig resistir, però em van dir que seria molt bo que hi hagués una dona al capdavant de la llista del Senat i aleshores ho vaig acceptar.
S'imagina sent senadora i fent vida a Madrid?
[Riu] Els amics em fan la broma, em diuen “senadora” o “señoría”... Seria un canvi important però, per què no?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia