Política

Xuclà (DL) fa una crida “molt sincera” al vot útil sobiranista per vèncer

El candidat de Democràcia i Llibertat destaca que Catalunya necessita amb urgència un govern que es pugui defensar de les contínues agressions de Madrid

El cap de llista per Girona de Democràcia i Llibertat (DL) al Congrés, Jordi Xuclà, va fer ahir una crida “molt sincera al vot útil sobiranista” per tal que el 20-D hi hagi una victòria de Democràcia i Llibertat i es guanyi la partida a partits, com Ciutadans (C's), que, segons la formació catalana, defensen posar fi “al model de país d'èxit dels últims 35 anys”. El vot a Democràcia i Llibertat servirà també, segons el cap de llista al Congrés per Girona, per frenar “la marca blanca del PP”. Per Xuclà aquest és un moment clau. “Ningú no es pot despistar. El 27 de setembre vam fer un pas molt important però encara hi ha molta feina a fer. A Catalunya hi ha un dilema: o guanya el sobiranisme perquè hi ha hagut un triomf de la coalició a les urnes, o guanya Ciutadans”, afirma. El candidat destaca que el gran repte de les properes eleccions serà lluitar contra l'abstenció. És per això que fa una crida perquè el 20-D hi hagi una mobilització ciutadana molt important que doni “vitamines amb vots al procés per poder parar democràticament els peus” al partit que lidera Albert Rivera. “Amb la participació a les urnes guanyarem”, va assegurar. “La participació és clau per aconseguir el màxim nombre de vots. L'aval és la seguretat que a la nostra llista hi ha gent compromesa i gent que pren decisions. Si tota la gent que representem es mobilitza quedarem els primers”, va afegir ahir. El candidat va destacar que Catalunya necessita amb urgència un govern que es pugui defensar de les contínues agressions de Madrid.

El cap de llista al Congrés per Girona va protagonitzar ahir al matí un acte electoral al Museu Darder de Banyoles acompanyat de la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau; de la candidata al Senat Clàudia Massó i de l'alcalde de Banyoles Miquel Noguer. Durant l'acte, Rigau va demanar el màxim suport per a Jordi Xuclà per reafirmar el procés i consolidar el camí cap a la plena sobirania. A la tarda Xuclà va fer una passejada per la Fira de Nadal a la Rambla de Figueres acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

LA FRASE

Només tenim una arma pacífica i democràtica: el vot secret en una urna
Jordi Xuclà
candidat de Democràcia i Llibertat a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona