Política

Sánchez demana el vot per a fer fora del govern “l'amic de Bárcenas”

El candidat socialista assegura a València que “Rajoy és un fracàs que perdrà les eleccions”

Agraeix “el front antiPSOE” de PP, Podem i C's perquè demostra que si no es vota socialista, es donaran quatre anys més a Rajoy

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol ha reivindicat el vota a la seua formació com l'únic “útil per al canvi”. Amb una papereta electoral a la mà, Pedro Sánchez ha assegurat en l'acte central dels socialistes a València que “aquest i no altres és el vot del canvi, de la recuperació de la sanitat pública de qualitat, de la protecció dels dependents i de la creació d'ocupació. I amb aquest vot farem fora l'amic de Bárcenas i Rato”.

Sánchez ha demanat al públic, que ha omplit de gom a gom el Pavelló de la Font de Sant Lluís, que el canvi que va començar el passat 24 de maig en les eleccions autonòmiques “culmine el pròxim diumenge”. “Jo no parlaré de futur i ho faré en present continu perquè ja ho estem fent a molts pobles, ajuntaments i en aquesta Comunitat liderada pel gran president Ximo Puig”, ha dit el líder socialista.

Sánchez ha centrat el seu discurs en les crítiques a la gestió del PP en l'última legislatura, sobretot en els casos de corrupció. “En l'únic que no ha retallat el PP ha sigut en corrupció. I ara sembla que fins i tot han exportat aquest model”, ha remarcat, arran del cas de les comissions de De Arístegui i Gómez de la Serna. “El PP té tant d'excedent que ara l'exporta”, ha insistit per a lamentar que “han confós pàtria amb patrimoni per a emportar-se'l a Suïssa o Andorra. La nostra pàtria, però, és la igualtat, són els col·legis, els centres de salut, les residències per a majors, els centres d'atenció a les víctimes de violència masclista”, ha subratllat.

Sánchez ha ironitzat també sobre “les aportacions profundes de Rajoy al pensament polític espanyol”. Així ha recordat algunes de les frases que ha pronunciat el president del govern espanyol com ara “una tassa és una tassa i un plat és un plat” o “Espanya està formada per espanyols” davant un auditori completament lliurat quan ha rematat dient: “i jo afegiria que un sobre és un sobre”. “Una tassa és una tassa, un somni és un somni i Rajoy és un fracàs que va a perdre les eleccions”, ha reblat.

El front a batre

El candidat socialista també ha tingut paraules per als líders de Podem i Ciutadans. De Pablo Iglesias ha assegurat que té una relació polític- afectiva curiosa amb la qual “demostra que és possible amar-se a si mateix per damunt de totes les coses. Estimeu-me a mi que jo ja m'estimaré a mi mateix”, ha dit. A més, ha negat que Iglesias puga representar una nova esquerra. “Si Pablo Iglesias va treballar per a Izquierda Unida. I ara ha creat Podem per a desunir-la”, ha criticat.

Pel que a Albert Rivera, ha opinat que cal desconfiar de qui assegura que “ni és d'esquerres ni de dretes”.

En aquest sentit ha acusat tant a Podem com a C's de forma un front antiPSOE. “Agraïsc de tot cor aquest front perquè demostra que en aquestes eleccions sols hi ha dos opcions: qui vulga canvi que vote pel PSOE i qui no ho faça donarà quatre anys més a Rajoy. I com no volem quatre anys més cal votar socialista”, ha subratllat.

Llegat d'orgull

El candidat socialista ha reivindicat i valorat el llegat dels anteriors governs socialistes destacant, la llei de terminis per a l'avortament, la llei d'Igualtat, la lluita contra la violència masclista, la llei de la memòria històrica, la llei de matrimoni homosexual i la llei de dependència entre altres. En aquest sentit s'ha compromés a la formació d'un govern paritari. “Nosaltres som el partit de les dones a Espanya”, ha dit assegurant que la meitat dels caps de llista de les 52 circumscripcions són dones, per 19 del PP, 15 de Podem i 11 de C's. També ha tingut paraules per als joves als qui ha considerat “la generació de recuperació per a l canvi polític” i per als quals ha anunciat plans de retorn, en cas d'haver d'emigrat buscant una eixida professional.

Sánchez també ha dit que llevarà el copagament farmacèutic per als jubilats, que revitalitzarà la llei de dependència i que recuperarà la cotització per als desocupats majors de 55 anys. I ha assegurat que tot això serà possible pujant els impostos als grans patrimonis, fortunes i empreses de l'Estat per a “fer front a la pobresa més indigna: la infantil”.

En un discurs que ha anat de més a menys, Sánche ha conclós que el PSOE no ho ha fet tot bé, però “tot el que s'ha fet bé porta el segell socialista”. “Felipe va construir l'Espanya dels drets, Zapatero la de les llibertats i nosaltres l'Espanya de les oportunitats”, ha finalitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona