Política

Reducció de pressupost i estalvis obligats a Bàscara

D'1.287.747 euros el 2015, el pressupost del 2016 es redueix a 950.437 euros

L'alcalde confia que al febrer tindran els resultats de l'auditoria de comptes per explicar la situació al municipi

El pressupost municipal de Bàscara per a aquest 2016 disminueix en una proporció important, passa d'1.287.747,36 euros el 2015 a 950.437,20 euros. Els motius principals d'aquesta disminució, explica l'alcalde, Narcís Saurina, són que, a més de situar-se entre els municipis més endeutats de la demarcació i d'haver d'afrontar obres de manteniment pendents (com a la depuradora de Calabuig, que ha quedat totalment embossada i inoperativa), l'Ajuntament també preveu que ingressarà uns 150.000 euros menys en concepte d'IBI el 2016. Per fer front a aquesta situació, el pressupost del 2016 redueix pràcticament a res les inversions i retalla al màxim les despeses, “perquè els ingressos pressupostats el 2015 no s'ajustaven a la realitat del municipi”, hi afegeix Saurina amb una clara crítica cap a la gestió del seu predecessor.

Entre les mesures preses per estalviar, l'alcalde explica que s'ha retallat en sous, s'ha canviat de gestoria i part de la gestió passarà a mans de Xaloc (organisme depenent de la Diputació). S'instal·laran llums LED en la il·luminació exterior per estalviar en consum elèctric (mitjançant un programa impulsat per la Diputació) i l'Ajuntament està a punt de tancar un acord per a la compra de gasoil comunitari, per als veïns que ho vulguin. També s'ha començat a retallar en lloguers d'edificis i terrenys que no “s'utilitzen per a res”, diu l'alcalde.

Saurina calcula que si l'Ajuntament hagués de fer front ara mateix a totes les obres pendents (depuradores que no funcionen o funcionen malament, carrer a la urbanització de Les Roques que s'està enfonsant, expedients oberts per obres que l'anterior consistori va realitzar sense els permisos pertinents i altres obres menors però igualment urgents), per regularitzar la situació necessitarien uns 4.000.000 d'euros.

Per tot plegat l'alcalde no descarta que s'hagin de prendre més mesures, que en tot cas diu que explicaria a la població un cop tinguin a mà els resultats de l'auditoria de comptes que està realitzant una empresa externa. “Confio que a principis de febrer tindrem aquestes xifres més reals i podrem informar el municipi de com ens hem trobat les coses, del deute real i del que caldrà fer per arreglar-ho”, conclou l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia