Política

El PSC de Tiana vota a favor de la desconnexió de l'Estat

La moció de suport al Parlament, impulsada per l'ANC, es va aprovar amb el suport de dotze dels tretze regidors del ple

La resta de grups van aplaudir la “valentia” dels socialistes, que van donar suport crític al text

Els socialistes van posar de manifest un suport “crític” al fons de la moció

El ple de l'Ajuntament de Tiana va aprovar dimarts una moció de suport a la resolució del Parlament de Catalunya per tirar endavant la desconnexió de l'Estat espanyol. La moció es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ERC, CiU, Junts per Tiana i la CUP, que sumen dotze dels tretze regidors del ple. El representant del PP hi va votar en contra.

Els quatre regidors del PSC, inclosa l'alcaldessa, Ester Pujol, van votar a favor del document, tot i que el grup parlamentari socialista a la cambra catalana hi havia votat en contra quan es va presentar, el 9 de novembre passat. Durant la seva intervenció, la portaveu socialista, Núria Blasco, va reiterar el suport del seu grup per “esperit democràtic i respecte institucional amb les declaracions del Parlament”, tot i que va voler matisar que el seu grup no estava d'acord en la interpretació dels resultats del 27-S que fa la resolució del Parlament. A ERC, socis de govern dels socialistes, Ricard Fabra va assegurar que el resultat de la votació evidencia la majoria existent a Tiana a favor del procés i situa la posició del PSC en coherència amb el pacte de govern signat, que va possibilitar la creació d'una àrea municipal de transició nacional. “Som un dels pocs municipis que la tenim”, va explicar. Fabra manté que se senten còmodes amb el pacte i celebren que el PSC se sumi al procés “sense imposicions”.

Des de l'oposició, la resta de grups que van donar suport a la moció van destacar la “valentia” del PSC per sumar els seus vots favorables. Per Convergència, Olga Rué va remarcar el fet que Tiana “és un poble eminentment sobiranista”. Isaac Salvatierra, de Junts per Tiana, va parlar de “dia històric”. Des de la CUP, Àlex Rosa va apuntar que la alguns punts de la moció “implicaran desobediència”. Jordi Millan, de l'ANC de Tiana, impulsora de la moció, va agrair la sensibilitat dels grups que han donat suport al text: “El ple és un reflex de la realitat del poble.”

Des de la federació del PSC del Barcelonès Nord, on pertany Tiana, el primer secretari, Jordi Serra, va admetre no conèixer la intenció dels socialistes tianencs de donar suport a la moció. Tampoc sabia que s'havia presentat. “Els grups municipals tenen autonomia per debatre mocions”, va argumentar Serra, que hi va afegir que des de la federació no tenien res a dir sobre el tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia