Política

L'alcalde de Vilassar de Dalt es nega a col·laborar amb l'Audiencia Nacional

Se li reclama informació sobre la moció del novembre passat en què el consistori dóna suport a la resolució sobiranista aprovada pel Parlament

L'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (Ara), assegura que “de moment” no col·laborarà amb l'Audiencia Nacional arran del requeriment que li ha fet arribar el jutjat central número 2 d'aquest organisme perquè els lliuri informació relativa a la moció de suport a la resolució sobiranista i de desconnexió amb l'Estat aprovada fa mesos pel Parlament de Catalunya. La moció de l'Ajuntament es va aprovar el novembre passat i hi van votar a favor 11 dels 13 regidors que formen part del ple de Vilassar de Dalt.

“Que m'expliquin per què volen aquesta informació”, es pregunta Godàs, que, en aquest sentit, ha adreçat una carta oberta a l'Audiencia Nacional. En la missiva, l'alcalde de Vilassar de Dalt assegura que aquest requeriment d'informació està en “connexió conceptual amb règims poc o gens democràtics”. “A mi, particularment, allò que em sembla més greu de tot plegat és que se'ns demana informació concreta del vot dels regidors, les seves intervencions i les formacions polítiques a les quals representen”, diu l'alcalde, que va apel·lar a la “llibertat d'expressió”.

D'altra banda, en la carta Godàs també demana a l'Audiència “que no faci perdre el temps”. “Saben que els plens municipals són públics, que la informació que produeixen és pública. Encara més, en ple segle XXI tenim sistemes d'informació d'accés fàcil i universal, com ara els webs municipals”, recorda l'alcalde.

Finalment Godàs ha explicat que pròximament es reunirà amb tots els grups municipals per abordar aquest assumpte i “definir la posició que es prendrà”.

Requeriment també a Cabrils

El jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiencia Nacional també ha enviat un requeriment a l'Ajuntament de Cabrils perquè el 26 de novembre passat va aprovar una moció de les mateixes característiques. L'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), argumenta que aquesta moció “era una presa de posició política de la institució i dels representants dels veïns i veïnes de Cabrils elegits democràticament, davant d'una resolució del Parlament de Catalunya”, segons un comunicat de l'Ajuntament. El divendres 11 de març, Morales va rebre el requeriment de l'Audiencia Nacional que, entre altres coses, li demana que entregui la confirmació de l'aprovació de la moció i la data de l'acord, la forma d'inclusió de la proposta a l'ordre del dia de la sessió, la còpia de l'acta de la sessió i la seva gravació on consti la intervenció de cadascun dels regidors i el sentit del vot. “Amb aquesta actuació de l'Audiencia Nacional es volen posar límits a la llibertat d'expressió i a la democràcia”, va assegurar Morales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat francès

Milers de manifestants protesten contra el “cop de força de Macron

Barcelona
Pròxim Orient

L’activista nord-americana va morir per la bala d’un “franctirador israelià”

Barcelona
Estats Units

L’exvicepresident Dick Cheney confirma que no votarà per Trump

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez defensa un finançament federal davant els barons del PSOE

Barcelona
política

Llach: “Aquest Onze de Setembre hi tornarem a ser”

barcelona
POLÍTICA

Alfred Bosch impulsa la tercera candidatura per liderar ERC

BARCELONA

El llegat de Maragall

Barcelona
Paola Lo Cascio, Andreu Mayayo i Òscar Monterde
Historiadors

“Pasqual Maragall va ser molt anticipador en l’anàlisi europea”

BARCELONA
Itàlia

El ministre italià de Cultura dimiteix després d’admetre una afer amb una influenciadora

Barcelona