Política

JxSí tornaria a guanyar en unes noves eleccions al Parlament i En Comú Podem, al Congrés

La llista unitària independentista perdia força i passaria de 62 a 56-58 escons, mentre que Catalunya Sí Que Es Pot passaria dels 11 actuals a 21-23 diputats i la CUP es mantindria (9-11 escons)

Ciutadans passaria de 25 als 22-23 escons, el PSC baixar dels 16 als 13-14, i el PP, d'11 a 9-10

A l'Estat, ERC i Ciutadans guanyarien escons i DL, PSC i PP, en perdrien

Junts pel Sí (JxSí) tornaria a guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya si se celebressin demà, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, que s'ha fet públic aquest divendres. La coalició entre CDC i ERC perdria força, però, respecte els comicis del passat 27 de setembre i sumaria entre 56 i 58 escons i un 35,8% del vot. La pèrdua d'entre 4 i 6 diputats podria fer que l'independentisme no sumés majoria absoluta al Parlament, ja que és Catalunya Sí Que Es Pot i no la CUP la que surt més beneficiada en aquesta primera onada del baròmetre electoral. L'esquerra anticapitalista mantindria els resultats i obtindria entre 9 i 11 diputats. Només en la forquilla alta de l'estimació de vot JxSí i la CUP arribarien als 69 diputats, la meitat més un dels escons a la cambra catalana. C's, que baixaria dels actuals 25 i es quedaria amb 22-23 diputats, i Sí Que Es Pot, amb 21-23 es disputarien el segon lloc, mentre que a continuació arribarien PSC (que passaria dels 16 actuals als 13-14) i PPC (que també baixaria, passant d11 a 9-10).

Pel que fa a les eleccions espanyoles, si ara es tornessin a repetir, En Comú Podem tornaria a guanyar les eleccions a Catalunya, mantenint els seus dotze escons actuals, mentre que ERC i Ciutadans augmentarien els seus escons.

La formació vinculada a Podem mantindria els seus 12 escons actuals, seguit d'ERC, que passaria de 9 a 10-11, i Ciutadans, que en sumaria dos més que ara i se situaria en 7; en canvi, el PSC en perdria un i es quedaria en 7 escons; Democràcia i Llibertat passaria de 8 a 6-7; i el PP baixaria de 5 a 4 diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]