Política

L'alcaldessa de Berga no declara davant del jutge i defensa el “dret a desobeir”

Venturós, que va ser rebuda per desenes de persones, no va ni entrar als jutjats

Hi estava citada per no haver retirat l'estelada de l'ajuntament en les eleccions

Montse Venturós opta per la desobediència. Ahir al matí, l'alcaldessa de Berga (CUP) va decidir no declarar davant de la jutgessa pel cas de l'estelada que no va despenjar, com ho requeria la junta electoral, durant la celebració de les eleccions catalanes del 27 de setembre i de les espanyoles del 20 de desembre.

Venturós ni tan sols va arribar a entrar als jutjats. Va quedar-se a les portes, on va explicar que la decisió de no declarar la pren “per defensar de l'embat dels tribunals espanyols els drets civils i socials dels independentistes”. La líder de la CUP a Berga va apel·lar a la coherència i la desobediència. Segons ella, “mantenir l'estelada penjada al balcó de l'ajuntament està legitimat per unes eleccions i per les veus que s'han anat manifestant a peu de carrer”. “Entenem que no és constitutiu de cap delicte”, va dir. I va afegir que no vol fer victimisme: “És una acció que respon als atacs frontals que l'Estat espanyol està perpetrant a l'independentisme. Això no va de màrtirs ni de víctimes; va de fer passos ferms cap a la independència.”

Montse Venturós va arribar al jutjat de Berga acompanyada dels regidors i regidores del seu equip de govern de la CUP, i del seu advocat i diputat cupaire Benet Salellas. Tot plegat, enmig d'una gran expectació de gent que, malgrat el dia plujós, es va aplegar al jutjat per donar suport a l'alcaldessa. Entre ells, els presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, alguns regidors de Berga i alcaldes i regidors d'altres municipis.

Benet Salellas va explicar: “No és que no hàgim entrat i no hàgim declarat, sinó que no hem acudit davant la jutgessa; els hem plantat deliberadament i pensem seguir plantant l'administració de la justícia espanyola en tota aquesta persecució política.” Ara, però, Venturós s'atén a les conseqüències. Segons Salellas, “des d'una perspectiva de procediment el que seria lògic és que la jutgessa arxivi la causa o, si continua insistint a voler prendre declaració a la Montse, que torni a enviar una citació”. Segons fonts judicials, la jutgessa tornarà a citar a declarar l'alcaldessa de Berga. La resposta de Venturós serà la mateixa.

D'altra banda, Venturós també ha fet públic que l'Ajuntament de Berga ha estat requerit per l'Audiencia Nacional i és investigat per haver aprovat la moció de suport a la declaració del Parlament de Catalunya del passat 9 de novembre. D'aquesta manera, la investigació va més enllà de l'alcaldessa i s'amplia a tots els regidors que van votar a favor de la moció. Són de la CUP, CDC i ERC.

LES FRASES

És una acció que respon als atacs frontals de l'Estat espanyol
Montserrat Venturós
alcaldessa de berga
Això no va de màrtirs ni de víctimes; va de fer passos ferms cap a la independència
Montserrat Venturós
Alcaldessa de berga
Els hem plantat deliberadament i pensem continuar-ho fent
Benet Salellas
ADVOCAT DE VENTURÓS I DIPUTAT DE LA CUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia