Política

ERC i JERC Catalunya-Nord celebren la República

Proposen als nord-catalans una trobada sobre la futura república catalana, inspirada per Francesc Macià i portada ara per Oriol Junqueras

El 14 d'abril Esquerra Republicana de Catalunya celebra la República Catalana a Perpinyà

Després de la Festa de la República Catalana que tenia lloc a Barcelona el passat cap de setmana, ara és a Perpinyà que la secció local del partit convida a celebrar-la amb, com a punt de referència, l'aniversari del 14 d'abril del 1931.

Aquest dia a Catalunya Sud, després d'unes eleccions municipals catalanes en les que Esquerra Republicana de Catalunya va ser la força més votada, Francesc Macià, líder d'ERC, proclamava a Barcelona el naixement de la República Catalana. ERC, s'anticipava a la proclamació de la república espanyola i provocava el final de la monarquia a la península ibèrica. Les negociacions de Francesc Macià amb la república espanyola van permetre la formació de la nova Generalitat de Catalunya, l'estructura de govern actual a Catalunya i en el qual ERC torna a ser avui un peça clau, pel conjunt dels Països Catalans i per una autèntica democràcia a Europa.

La setmana passada a Barcelona, el president actual d'ERC, Oriol Junqueras va declarar : “Som un poble de pobles i ERC és un partit de partits, que obre les seves llistes per sumar gent de tot tipus, de tots els orígens i de totes les tradicions en el seu projecte perquè volem afegir a tothom que es vulgui integrar en aquest país”. ERC i JERC de Catalunya Nord fan seves aquestes paraules i recorden que tant des de Francesc Macià com fins a Oriol Junqueras « també són la història i l'actualitat de Catalunya Nord.», Macià recordat pels fets de Prats de Molló al 1926, i el compromís d'Oriol Junqueras d'aquest 2016 «per construir junts una nova república oberta a tots i integradora.»

L'acta, obert a tothom, tindrà lloc a la seu del partit «per compartir una copa de garnatxa, xerrar, conèixer-nos i celebrar la República Catalana.)

Dijous 14 d'abril a 20h.

11, Carrer de les Fàbriques gran, Perpinyà



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA