Política

política municipal

infraestructures

Desencallant projectes

El govern plural d'esquerres de Montgat supera el primer any sense entrebancs

Tiren endavant obres aturades, com la plaça de la Vila

CiU, a l'oposició, lamenta les “oportunitats perdudes”

Les últimes eleccions municipals van propiciar un canvi al capdavant de l'alcaldia de Montgat. La suma dels regidors d'ERC, PSC, ICV i PRE, nou dels disset que té el ple, van desbancar CiU de l'alcaldia i van situar la cap de llista d'ERC, Rosa Funtané, al capdavant. Un any després de les eleccions el quadripartit d'esquerra evidencia una bona salut que li ha permès governar sense entrebancs. “Compartim objectius per al poble”, explica Funtané, que assegura que les quatre forces tenen en comú la voluntat de posar “els interessos dels veïns al davant de tot” i que comparteixen punts de vista en les principals qüestions. Dimas Ramírez, del PSC i primer tinent d'alcalde, coincideix en la importància de compartir prioritats. “L'àmplia coincidència d'idees i de programes entre els partits que formem el pacte ha fet més fàcil l'entesa”, assegura.

Entre els projectes engegats durant els darrers mesos hi ha una sèrie d'obres gestades durant el mandat anterior que han començat a materialitzar-se, com és el cas del nou mercat municipal, que està previst que estigui acabat a final d'any. També avancen les obres de la plaça de la Vila, que es van reactivar durant la tardor, tot i que havien de començar mesos abans, però dificultats tècniques les van endarrerir. El nou govern també ha desencallat els treballs pendents al camp de futbol municipal i a l'escola Sant Joan, tal com enumera l'alcaldessa.

El ple va poder aprovar uns pressupostos pel 2016 amb més despesa social i s'ha dedicat, durant els darrers mesos, a “adaptar l'administració a la nova normativa d'adjudicacions d'obres i serveis”, en paraules de l'alcaldessa.

El fet d'haver desbancat la força més votada de l'alcaldia ha propiciat una sèrie de picabaralles que s'han visualitzat als plens municipals. Els convergents, amb cinc regidors, han buscat punts de fricció entre les forces del quadripartit d'esquerres amb una moció que instava a col·locar els cartells que indiquen que Montgat forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El govern va votar en contra de la moció però mesos després va fer instal·lar els cartells. Abans les forces del quadripartit, llevat d'un regidor del PSC, havien votat plegades una moció de rebuig a la monarquia, que CiU no va secundar.

El president del grup municipal convergent, Francesc Garcia, qualifica aquest primer any com una període d'“oportunitats perdudes” i el govern de “tancat a l'oposició i immobilista”. Manté que els projectes en marxa són “herència del mandat anterior”. “No hi veig cap aposta nova”, assegura Garcia, que també fa autocrítica i confessa que de vegades “no ens hem explicat bé”. L'alcaldessa, per la seva banda, diu que allarga la mà a l'oposició i coincideix amb el PSC amb la possibilitat de sumar una altra força al govern, que podria ser el regidor de MES.

ROSA FUNTANÉ (ERC) Va accedir per primer cop a l'alcaldia de Montgat, abans havia estat al govern
EL CONSISTORI

Quadripartit d'esquerres

La pèrdua d'un regidor de CiU i el fet que ERC va doblar els dos que tenia del mandat anterior van fer que la cap de llista republicana encapçalés un pacte d'esquerres a quatre bandes amb el PSC, ICV i PRE que obté una majoria prou còmoda per governar sense entrebancs.

les claus

NOU MERCAT

Han començat les obres del nou mercat municipal. Ara falta acordar què es farà al local municipal de la planta superior, on l'anterior govern volia instal·lar l'Escola d'Idiomes de la UB.

PICABARALLES

El fet d'haver enviat al'oposició la força més votada, CiU, que havia ocupat l'alcaldia i governat amb ERC, ha provocat alguns moments de tensió en els plens municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia