Política

Política municipal

Majoria de CiU i oposició activa i constructiva

Els tres partits que formen part de l'Ajuntament tenen una relació correcta

L'equip de govern treballa amb dedicació i escoltant les persones en el dia a dia

Sant Gregori ha posat en marxa aquest primer any de les eleccions municipals del 2015 un munt de projectes que l'equip de govern de CiU ha assumit amb “responsabilitat i compromís de complir-los amb seny”, però també amb “transparència, honestedat i buscant la participació i la màxima cohesió social”. I Enric Forés (ERC), representant de l'oposició, explica que intenten que aquesta sigui “constructiva i activa”; una oposició que reconeix que l'equip de govern ja treballa força però que “evidentment pot treballar molt més”.

En aquest primer any, l'equip de govern de Convergència i Unió ha anat desgranant i, segons diu l'alcalde, Quim Roca, “complint diferents accions i projectes del seu programa de govern 2015-2019 per al municipi de Sant Gregori”. De fet, CiU es va presentar a les eleccions amb 231 propostes i amb uns eixos principals ben definits, els quals “estan dins l'acció de govern durant aquest primer any de legislatura”. “Som conscients que el mandat és de quatre anys i que estem treballant en la bona línia, amb molta dedicació i escoltant les persones en el dia a dia”, explica Roca.

Malgrat tenir majoria absoluta, Roca assegura que la relació amb els altres grups polítics municipals és correcta i que “s'escolten les propostes de tots els grups, i si ho considerem prioritari o important evidentment ho incorporem al programa de treball municipal”. En aquest sentit, Forés reconeix que en general hi ha bona “sintonia” i que, com en tot, hi ha propostes que estan més a prop i són
fàcils de tirar endavant i que d'altres estan més
lluny. “Ens entenem molt bé en tot el que està relacionat amb el procés”, explica Forés, que assegura que els membres del seu equip estan contents perquè alguna de les mocions que han presentat en aquests darrers mesos s'han aprovat. Però, en canvi, a Forés li sap greu que li rebutgessin la moció de fer un local social o un ateneu al poble “on ens poguéssim reunir”, malgrat que Sant Gregori té molts locals de l'Ajuntament que “estan en desús” i que es podrien aprofitar. Forés manté que sobre el carril bici CiU i ERC tenen idees diferents.

EL CONSISTORI

Un alcalde amb molts càrrecs

Quim Roca i Ventura és alcalde des del juliol del 2013, quan va substituir Jordi Noguer, que va deixar l'alcaldia a mig mandat. Roca havia estat regidor a l'Ajuntament de Sant Gregori des del juny del 2008. En aquell moment portava les àrees de Joventut i Esports i, a partir del 2009, la d'Hisenda.

Roca també és vicepresident primer del Consell Comarcal del Gironès des del juliol del 2015, president del Consorci del Ter, càrrec que ocupa des del setembre de l'any passat, i també és membre de la Mancomunitat de la Vall de Llémena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia