Política

L'oposició d'Olot valora la participació en la consulta però vol més debat previ

Els portaveus mantenen que ha estat bona comparant-la amb altres consultes

Reclamen, però, preguntes més clares i més bona organització

L'oposició del ple d'Olot, ERC, la CUP i Olot en Comú (OeC), ha coincidit a valorar amb matisos positivament la participació en la consulta del correbou i la variant, tot i lamentar que hi va haver olotins que no van poder votar perquè no els va arribar l'acreditació pertinent. La votació es va fer per via telemàtica. Pel que fa a la participació, va ser del 18%: van votar 5.321 ciutadans –d'un cens de 29.068–, 3.183 dels quals ho van fer contra el correbou, 1.838, a favor, i 279, en blanc.

Pere Gómez (ERC) ha qualificat de significativa la participació, cosa que, segons ell, dóna peu a consultar a la ciutadania qüestions importants. Xavier Garcia (OeC) ha indicat que el resultat del correbou evidencia el que cal esperar d'una societat moderna i ha agraït a la fundació Fauna que hagi liderat el debat. Mireia Tresserras (CUP) ha reclamat un debat previ que impulsi els futurs processos de consulta ciutadana.

Josep Guix (PSC, al govern amb CiU) ha insistit que no li agrada prohibir tradicions i ha recordat que els olotins tenen la llibertat d'assistir o no al correbou. “És un acte legal permès per la llei de protecció dels animals”, ha etzibat. També ha lamentat que els qui tenen respecte pels animals no n'hagin tingut per les seves idees.

Variant

Quant a la variant, Gómez ha remarcat que un 20% de vots negatius o en blanc és un sí crític. Per ell, el resultat era previsible perquè només es demanava si la variant és prioritària i no es deia quin era el tipus de variant. També ha lamentat que l'alcalde olotí, Josep Maria Corominas, signés un acord amb els de les Preses i la Vall d'en Bas per la variant de les Preses sense demanar les aportacions de tots els grups municipals. Xavier Garcia ha retret que no hi hagi hagut debat previ sobre diverses opcions i ha dit que hi ha temps per fer-lo, ja que no hi ha recursos per a la variant. Mireia Tresserras ha qualificat de pregunta trampa la consulta i ha dit que, en tot cas, el resultat evidencia que Olot té un problema amb el trànsit. Josep Guix, tal com ja va fer l'alcalde en saber-se els resultats, ha destacat l'ampli suport que ha rebut la variant. “Ja fa temps que hauria d'estar feta”, ha indicat. El sí ha obtingut 4.307 vots; el no, 665, i 314 han estat en blanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.