Política

eleccions 26-J

Cap dels candidats del 26-J aconsegueix l'aprovat al baròmetre del CIS

Garzón es manté com el líder més ben valorat amb un 4,81, seguit de Xavier Domènech i (4,63) i Joan Baldoví (4,32)

Rajoy és els tercer polític pitjor valorat (3,09), però millora respecte l'últim CIS

Cap dels candidats a les eleccions espanyoles del 26 de juny aconsegueix l'aprovat dels ciutadans, segons el baròmetre preelectoral del CIS. Les dades que recull l'estudi s'han recollit entre el 4 i el 22 de maig.

El coordinador general d'Izquierda Unida (IU) i número 5 d'Units Podem, Alberto Garzón, es manté com el polític més ben valorat pels ciutadans, però amb un nota de 4,81.

Els altres dos que s'apropen més al suficient són el cap de llista d'En Comú Podem per Barcelona, Xavier Domènech, amb un 4,63, i el de Compromís, Joan Baldoví, que completa el podi amb una nota de 4,32.

Pel que fa a la resta de candidats catalans, el portaveu d'ERC, Joan Tardà, es queda amb una nota del 3,77, i el de CDC, Francesc Homs amb un 3,7.

Dels quatre caps de llista de les formacions més votades el 20-D que opten a presidir el govern espanyol, qui més s'acosta a l'aprovat és el president de Ciutadans (C's), Albert Rivera (4,17), seguit de Pedro Sánchez (3,99), i Pablo Iglesias (3,41).

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP Mariano Rajoy és penúltim de tota la llista –que inclou representants de formacions petites–, amb un 3,09.

Això no obstant, en comparació amb el baròmetre del CIS del mes d'abril, l'últim on es va publicar la valoració dels líders polítics, els candidats de PP, PSOE, Podem i Ciutadans, a més de Garzón, veuen millorada la seva nota. El líder d'IU passa del 4,69 al 4,81; Rivera del 3,99 al 4,17; Sánchez del 3,74 al 3,99; Iglesias del 3,16 al 3,41 i Rajoy, del 2,89 a un 3,09.

En el cinquè lloc de la llista hi ha el portaveu del PNB, Aitor Esteban (3,86), seguit de la diputada de Coalición Canaria, Ana Oramas (3,82). La candidata d'EH Bildu obté una nota del 3,74 i la d'En Marea, Alexandra Fernández, se situa en la desena posició amb una nota de 3,72.

Tanquen la llista el diputat d'UPN Iñigo Alli (3,22); Rajoy (3,09); el diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo (3,04) i el de Foro Asturias, Isidro Martínez Oblanca (2,76).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia