Política

eleccions 26-J

Batet culpa Rajoy i Iglesias de les eleccions i els acusa “d'avantposar els interessos partidistes” als dels ciutadans

La candidata del PSC recupera la “derogació” de tota la reforma laboral del PP i promet un “nou estatut dels treballadors” que “l'acompanyi”

La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, ha començat el primer dia de la campanya electoral amb un diàleg de petit format celebrat a la pròpia seu del partit. Jugar a casa, però, no ha estalviat que la cap de llista socialista no hagi volgut dedicar el primer missatge de campanya a la resta de formacions. I és que Batet ha començat repartint culpes per la circumstància d'haver de celebrar unes segones eleccions espanyoles en només quatre mesos. “Si fem aquesta nova campanya és perquè dues persones ho han volgut: Mariano Rajoy i Pablo Iglesias”, ha sentenciat, tot afegint que tots dos “han avantposat els interessos partidistes, pensant en els seus interessos electorals i en els seus partits, més que en la ciutadania”. La socialista ha contraposat aquesta voluntat que atribueix a PP i Podem amb la del seu partit, de qui assegura que “pensar en resoldre els problemes de la gent és una prioritat absoluta”.

Meritxell Batet ha fet aquestes primeres consideracions, arremetent contra PP i Podem, a l'inici del diàleg sobre ocupació, treball de qualitat i feina digna que ha celebrat a Barcelona, davant una trentena de persones i amb la participació d'experts, testimonis i el diputat al Parlament i líder de la JSC, Pol Gibert.

La cap de llista dels socialistes ha aprofitat per desgranar algunes de les propostes en aquesta matèria que conté el programa de la seva formació. Abans, però, ha carregat contra la política laboral del PP, a qui ha responsabilitzat d'haver “impulsat el major retrocés en els drets laborals dels treballadors”, tot recordant que la reforma laboral del govern de Mariano Rajoy “va tenir el suport de Convergència”.

En referència, justament, a aquesta qüestió, Batet ha recuperat la proposta de “derogar” per complet la reforma laboral impulsada pel PP. La socialista enlaira ara aquesta bandera després d'haver rebaixat la idea a derogar els articles més lesius, tal i com es deia al pacte que va assolir amb C's per intentar fer president Pedro Sánchez.

Així, Batet –que va formar part de la negociació amb C's- ha promès “derogar la reforma laboral i acompanyar-la de l'aprovació d'un nou estatut dels treballadors, amb consens dels agents socials, que sigui autentica carta de drets de treballadors per combatre la precarietat”. “És imprescindible”, ha reblat, tot insistint que els joves, els falsos autònoms i les dones seran els principals beneficiats d'aquest nou estatut.

A més d'aquesta promesa, Batet ha proposat “aprovar un decret llei que recuperi la centralitat de la negociació col·lectiva”, “elevar el 4% el salari mínim interprofessional i que en dues legislatures equivalgui el 60% del salari mitjà”, “posar fi als falsos autònoms i que tinguin els mateixos drets laborals a càrrec dels empresaris”, i “passar de dues a quatre les setmanes de paternitat i que progressivament siguin obligatòries i intransferibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia