Política

Eleccions 26-J

Homs acusa Podem d'haver-se convertit en una “joguina vella” en quatre dies i l'equipara a PP i PSOE

Puigdemont aprofita la visita d'Iglesias i Rivera per criticar els partits amb una visió només metropolitana

Mas apel·la al vot de la “bona gent d'Unió” per aconseguir el segon diputat de CDC a Lleida

El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha acusat Podem d'haver-se convertit en quatre dies en una “joguina vella”, igual que el PP i el PSOE. En un míting a Lleida, Homs ha remarcat que la de Pablo Iglesias era una força que es presentava com a “nova, com a llampant”, però en canvi utilitza el mateix discurs de fa deu anys dels socialistes, quan avisaven que si no s'hi anava a votar tornaria el PP a governar. També ha reclamat que rectifiquin la seva aposta pel corredor central. “No sé com tindran el coratge d'explicar que una cosa acabada de néixer fa quatre dies defensi allò que obstinadament i malaltissament ha defensat el PP”, ha argumentat. També el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la visita de Pablo Iglesias i també del líder de C's, Albert Rivera, per criticar els partits que només tenen una visió “metropolitana”.

El mateix dia que Pablo Iglesias i Albert Rivera visiten Catalunya, les referències, especialment a Podem, han estat molt presents en el míting de CDC a Lleida. El mateix Homs ha criticat que Podem s'ha convertit en un partit que “s'ha fet de cop”. “No hi ha una cosa que faci més angúnia a la vida que una joguina que en quatre mesos s'ha vella de cop”, ha opinat el convergent, que ha acusat la coalició de Pablo Iglesias i Alberto Garzón de defensar allò que reivindicaven els socialistes ara fa deu anys, utilitzant només com a argument electoral el canvi respecte al PP.

També els ha equiparat al PP per reclamar el corredor central en lloc del mediterrani, “que és contra natura, contra l'economia i contra el que ha dictaminat Europa”. I mentrestant, ha afegit, “s'obliden dels seus compromisos, del grup propi i de defensar els interessos de Catalunya”.

Homs també ha tingut paraules per a C's. “Per molta pell de xai que mostrin, porten el llop a dins”, ha sentenciat el candidat de CDC, que s'ha referit a l'aposta de Rivera per eliminar les diputacions sense conèixer “la bona feina que fan pels pobles més petits”.

També ha fet al·lusió a Podem i C's el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha criticat els partits amb una visió exclusivament metropolitana. Puigdemont ha erigit CDC en aquella força que mira el país en el seu conjunt, i que no es posa “unes ulleres de mirar ultrametropolitanes”. “La gent de Lleida, de Girona i de Comarques Centrals tenim la sensació que per aquesta mena d'ideologies som transparents. Si no cridem molt, si no tallem carreteres, no ens veuen”, s'ha queixat. A l'altre costat, ha situat Convergència, que “desencalla i no encalla, que desempata i no empata, que construeix i no destrueix”.

Puigdemont també ha alertat de votar aquells que “ara cauen bé, que van ben polits i clenxinats” però que no han governat mai i després resulta que acaben fent el mateix que els partits de sempre.

Mas apel·la al vot de la “bona gent d'Unió”

El president de CDC, Artur Mas, ha apel·lat al vot de la “bona gent d'Unió” per aconseguir el segon diputat a la demarcació. Conscient que Josep Maria Pelegrí va obtenir el passat 20-D 4.000 vots a Lleida i que als convergents els van faltar menys de 1.300, Mas ha recordat que en aquestes eleccions “no es presenta res que s'assembli a Unió”, i ha demanat als seus electors que “aquest cop facin confiança a CDC, perquè representa l'espai central del país, allunyat de l'extrem de la dreta i de l'esquerra”. En aquest punt, també ha aprofitat per carregar contra els que “es posen al costat dels violents” i no dels Mossos d'Esquadra i de la gent “que defensa la llibertat i la propietat”.

Mas ha avisat que un diputat a Madrid el 26-J pot fer canviar moltes coses, i ha remarcat que Junts pel Sí ho està precisament comprovant ara. “Una part dels neguits que estem passant en aquest país és per un diputat que podia anar d'un costat a l'altre i va caure del costat d'aquell que ara crea totes aquestes dificultats”, ha subratllat referint-se a la CUP.

Després de recordar que a Lleida van faltar molts pocs vots per tenir un segon diputat, ha demanat un esforç addicional en aquesta campanya, i ha reclamat obertament el vot d'aquelles persones que en les últimes dues cites electorals van apostar per Unió. Els ha recordat que aquest cop no s'hi presenten, i els ha demanat que reforcin ara CDC, perquè “representa el màxim possible tot aquell gran espai central del país” situat entre els extrems, on d'una banda hi ha PP i C's i de l'altra Podem i CUP.

En aquest punt, ha tornat a criticar l'incompliment del pacte d'estabilitat per part dels cupaires, i també la seva actitud posterior. “Si no compleixes un pacte t'avergonyeixes i demanes disculpes, no presumeixes a sobre”, s'ha queixat després que el diputat de la CUP Benet Salellas hagi culpat CDC del que ha passat amb els pressupostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona

Vilafant es dota d’un reglament de participació

VILAFANT
política

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid