Política

HÉCTOR AMELLÓ MONTIU

CAP DE LLISTA AL SENAT DE CIUTADANS (C'S) PER GIRONA

“El Senat és una cambra feble i s'ha de reformar”

Es presenta per defensar els interessos dels gironins i crear un projecte per a l'Estat espanyol

Assegura que el Senat és un cementiri costa molts diners

Regidor de Figueres
Té 38 anys i només en fa quatre que es dedica a la política. El 2015, va entrar a l'Ajuntament de Figueres perquè va considerar que era un moment de fer un pas endavant en les seves “inquietuds polítiques”.

Héctor Amelló és el cap de llista al Senat de Ciutadans (C's) per Girona. Ja ho va ser en les eleccions del 20 de desembre i, igual que ara fa cinc mesos, es presenta “per defensar els interessos de les comarques gironines” i crear un “projecte per a Espanya que il·lusioni els espanyols” però sempre “pensant a sumar, no en el contrari”. Entre els principals projectes, hi ha reformar el Senat. Actualment, Amelló és regidor a l'Ajuntament de Figueres i conseller comarcal a l'Alt Empordà.

Creu que el Senat s'ha quedat antiquat?
Actualment, el Senat és un cementiri d'elements que costa molts diners i no fa les funcions que ha de fer una cambra alta d'aquest tipus. El Senat s'ha de transformar perquè tingui una veritable representació territorial. Volem substituir-lo per un consell de presidents autonòmics perquè pugui exposar els problemes que hi hagi als seus territoris i puguin defensar els interessos de cadascuna de les comunitats autònomes. Actualment, el Senat és una cambra feble i li manquen instruments per exigir responsabilitats al govern.
Però aquesta reforma hauria de ser acceptada per tots els partits que en formen part?
Molts senadors que actualment són al Congrés diuen que cal la reforma. Evidentment, sempre hi ha partits que tenen altres interessos i que no volen que es mogui res. Però hem de pensar en els ciutadans i no en els partits. Jo vull institucions fortes a Espanya i les vull útils.
Quin és el programa que presenta en aquestes eleccions?
Bàsicament, són els mateixos eixos que vam presentar en les eleccions del 20 de desembre: regeneració democràtica, treballar per la transparència, rendició de comptes dels partits, regeneració econòmica –i on s'ha de fer un rescat és en la classe mitjana, que és la que més ha patit els darrers anys
a conseqüència de la crisi econòmica que no s'ha acabat– i una defensa ferma dels drets socials.
Creu que el resultat de les eleccions del 26 de juny donaran un guanyador clar?
No sé si quedarà igual que ara o no, però ningú no tindrà una majoria absoluta. Per tant, caldran pactes i Ciutadans serà aquí per veure què podem posar en comú per tirar endavant. Això sí, som molt ferms amb el tema de la corrupció i la transparència i els partits s'han de posar les piles en aquest sentit.
Com veu la política catalana?
Catalunya sempre ha tingut fragmentació política. Jo el 26 de juny defensaré els interessos de les comarques gironines, però sempre pensant en un projecte per a Espanya que il·lusioni els espanyols. Això sí, sempre pensant en la unió d'Espanya, mai en el contrari. Parlar de desconnexió no té sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.