Política

Eleccions 26-j

Homs: “Els nostres vots seran decisius i aniran a preu d'or”

El cap de llista de CDC a les eleccions generals crida ERC i l'ANC a “fer pinya” amb el full de ruta

El dirigent convergent subratlla que el problema del pressupost rau en “una part de la CUP, que ens fa anar malament a tots”, però no amb tota la formació

El cap de llista de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, s'ha mostrat aquest dimarts convençut: “Els nostres vots seran decisius i aniran a preu d'or”. Per això, ha fet una crida a ERC i a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que “facin pinya” amb el full de ruta sobiranista del Govern, que al seu moment es van comprometre a defensar.

“Hem de fer pinya amb el Govern, amb el full de ruta, i demano que ningú no es mogui d'allò que havíem acordat entre tots, incloses moltes entitats, que s'havien compromès en la defensa del full de ruta del Junts pel Sí i el Govern”, ha recalcat. I és que, per a Homs, el veto de la CUP al pressupost de la Generalitat, que ha trencat l'acord d'estabilitat que tenia amb el Govern, no pot obligar a replantejar el full de ruta sobiranista.

Així, ha explicat: “No estic content de la decisió que ha pres la CUP, m'hauria agradat que les coses haguessin anat diferent, però el full de ruta i JxSi continua sent plenament vigent”. I ha continuat: “Ens hem de fer forts en la defensa del full de ruta i el 26-J és un moment per demostrar-ho. La CUP ha faltat a l'acord que tenia de donar estabilitat de govern. Algú m'ha d'explicar si ara aquesta decisió de la CUP ens ho ha de fer moure tot”.

De fet, cap de llista de CDC a les eleccions generals ha volgut subratllar que el problema rau en “una part de la CUP, que ens fa anar malament a tots”, però no amb tota la formació. “Hem de deixar clar que ha fallat part de la CUP. I hem de demanar-los que ho reconsiderin”, ha dit.

Sobre la idea de convocar un referèndum unilateral d'independència si l'Estat segueix sense autoritzar-lo, ha puntualitzat que això és el que es va fer el 9-N del 2014, encara que “ho vam anomenar procés participatiu perquè va ser una argúcia per poder posar urnes”.

Si bé Homs no descarta la fórmula del referèndum unilateral, ha donat a entendre que podria estar mancat de sentit si els partidaris del ‘no' a la independència no van a votar. “El dia que es voti, s'han de sentir cridats els que pensen una cosa i els que pensen la contrària”, ha advertit Homs, que ha raonat que si només acudissin els defensors del ‘sí', com va passar principalment el 9-N, el resultat de la votació mancaria de “legitimació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia