Política

la crònica

Felisuco eclipsa Rivera

“El català no ens agrada!”, diu un dona a l'humorista i candidat de C's Félix Álvarez en un mercat de Santander

Els humoristes sostenen que són objecte d'intrusisme laboral des de la política, perquè davant del Jorge Moragas que presenta la versió merengada de l'himne del PP o del Mariano Rajoy que s'emociona davant un camp d'escarxofes no hi ha espai per al gag. Un dels que passa a l'acció a cobrar-se la revenja és Félix Álvarez, conegut a l'escena com a Felisuco, que quan s'albirava la repetició de les eleccions del 26 de juny va decidir fer el salt a la política com a número u de la llista de Ciutadans per Cantàbria. “La meva dona no em parla, però pel que fa a la resta de coses, vaig fent...”, ironitza Álvarez durant un recés en un acte de repartiment de propaganda demanant el vot per Albert Rivera a la plaça de l'Ajuntament de Santander.

Per avaluar el salt mental que ha fet l'humorista, anteriorment conegut per Felisuco, només cal rastrejar les flors que dedicava als polítics fins fa poc des del seu compte de Twitter. “Estic pensant posar-me en política, i un cop a dins immolar-me i convertir-me en un màrtir”, o bé: “A la terrassa del Chiqui, veient dos fills de puta (un del PP, un altre del PSOE) que van tenir càrrecs de rellevància, maquinar i maquinar” són dues d'aquestes piulades indignades. Però n'hi ha una altra que encara li recorden més cops i és la que va fer durant el cara a cara televisiu del 2011 entre Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba. “M'agradaria que en el debat els candidats es treiessin la chorra i se la mesuressin. Així hi hauria alguna cosa objectiva en la qual recolzar-me a l'hora de votar“, va piular aquella nit. Davant d'aquest historial de boutades, el candidat de Ciutadans per Cantàbria es vanta que podria haver-les eliminat amb facilitat perquè és informàtic i no ho ha fet. “Com diria Ortega y Gasset, jo sóc jo i les meves circumstàncies... I les meves piulades!”, sentencia deixant aflorar el Felisuco escènic que porta dintre. La irrupció d'Álvarez va ser una benedicció per Fran Hervías, secretari d'organització de Ciutadans, després de l'aposta per Carlos Pracht en les eleccions del 20 de desembre. Quan C's es va enredar amb la violència de gènere i l'abolició de l'agreujant de penes per a l'home que agredeix la dona, Pracht va sortir de l'anonimat per defensar la mesura i denunciar que “hi ha violència de dones, com les gihadistes” i que “l'avortament també és violència”. Rivera no el va expulsar de la llista ni del grup al Congrés, però quan Espanya es va precipitar a les urnes va prescindir del controvertit Pracht com a cap de llista per Cantàbria en favor de l'humorista Álvarez, que ja feia uns anys que simpatitzava amb C's i que va tancar el seu fitxatge en una reunió amb Hervías.

En un partit com C's que viu sota l'hiperlideratge de Rivera, Felisuco és l'únic candidat que podria guanyar en índex de popularitat al líder, i això que ell no apareix en cap cartell i la propaganda que reparteix està consagrada al líder i al lema “Tiempo de acuerdo, tiempo de cambio”. A Santander, no hi ha ni rastre del cartell que pregona Un president català per canviar Espanya que C's no gosa lluir al sud de l'Ebre, i el dia a dia de Felisuco avala l'ocultació de la catalanitat. “Tu no estàs malament, però el català no ens agrada!”, li va dir una dona aquesta setmana en una visita al mercat d'El Astillero.

En l'equador de la campanya, els col·laboradors estan ja encisats amb el cap de llista. “És un animal escènic”, coincideixen. Segons el CIS, Álvarez té garantida una funció de quatre anys en cartell al Congrés perquè C's renovaria l'escó cantàbric. El que Felisuco no sap encara és com compaginarà les funcions de l'obra Taxi –amb Josema Yuste– i els monòlegs dels divendres al Teatre Quevedo de Madrid amb el dia a dia parlamentari. “No vull perdre el contacte amb les taules, els que som exhibicionistes som així!”, es disculpa abans de continuar repartint fulletons amb el rostre de Rivera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia