Política

ERC garanteix que el 27-J continuarà defensant la independència “sense sorpreses”

Marta Rovira subratlla que el seu partit és independentista des de fa 85 anys

Toni Comín pregunta a En Comú Podem quin “pla B” tenen per quan es demostri que el referèndum pactat “no és possible”

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reivindicat ERC com el partit sobiranista que garanteix que a partir del 27-J continuarà defensant la independència i la justícia social “sense sorpreses”.

“Votar ERC és garantia que saps perfectament què votes: independència i igualtat d'oportunitats. Votes un projecte que defensa la justícia social sense sorpreses”, ha remarcat en un míting davant unes 150 persones a la plaça de la Muralla de Mataró.

Tot i que en aquesta ocasió no ha apel·lat al vot útil sobiranista front a CDC, ERC porta diversos mítings reivindicant que el seu independentisme no és de nou encuny, sinó que porten defensant el mateix des que es va fundar la formació, fa 85 anys. “Allò que defensem ara ho continuarem defensant l'endemà de les eleccions”, ha garantit.

La portaveu de Junts pel Sí al Parlament ha erigit els republicans com la formació que defensa el territori i els recursos propis i que per això s'oposa al Pla Hidrològic. “Quan [ERC] fa el programa pensa en la gent, això no canvia l'endemà de les eleccions, sense sorpreses, l'endemà tindrem salut i república”, ha conclòs la número 2 d'Esquerra.

Rovira ha fet una crida a la participació i ha alertat que la coincidència dels comicis del 26-J amb un cap de setmana llarg no pot ser una excusa per no anar a votar.

I si no hi ha referèndum, quin és el “pla B”?

El conseller de Salut, Toni Comín, que també ha participat en l'acte republicà a Mataró, ha reclamat En Comú Podem que aclareixi quin és el seu “pla B” quan es demostri que el referèndum pactat que proposa als catalans “no és possible”.

Comín –que va ser diputat del PSC amb la plataforma Ciutadans pel Canvi– ha afirmat que s'alegrarà que si Units Podem avança el PSOE als comicis del 26-J, però ha pronosticat que ni així serà possible la principal promesa de Pablo Iglesias als catalans: “Ni amb el sorpasso el referèndum pactat és possible”.

Segons ell, “l'obstinació del PSOE arriba a renunciar la presidència del govern, menys acceptaran un referèndum per la vicepresidència”. “És de sentit comú”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia