Política

Báñez retira un vídeo del web del ministeri després d'una denúncia del PSOE

La JEC dóna la raó als socialistes i reconeix que el govern va vulnerar la llei electoral, però no obrirà cap expedient sancionador

Treball justifica que el vídeo portava penjat al web des de 2012

El ministeri espanyol de Treball i Seguretat Social ha retirat de la seva pàgina web institucional un vídeo que feia referència a les “fites” de l'executiu de Mariano Rajoy en aquest àmbit després que el PSOE ho hagi denunciat davant la Junta Electoral Central (JEC) en considerar que la seva difusió en període de campanya infringia la Llei Electoral.

Els socialistes es van queixar davant l'autoritat electoral de la difusió a través del web del ministeri, així com de les xarxes socials i altres mitjans de comunicació, del vídeo de la campanya Una reforma per l'ocupació, impulsada pel departament de Fátima Báñez.

La JEC ha estimat parcialment la denúncia del PSOE perquè la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) contempla la prohibició de realitzar, durant el període electoral, “qualsevol acte organitzat o finançat, directa o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o a les fites aconseguides”.

Aquesta prohibició, que s'emmarca dins el “deure de neutralitat electoral” exigit als poders públics, s'estén des del moment de la convocatòria de les eleccions fins a la celebració de les mateixes.

Es tracta d'un instrument legal per fer efectiva la igualtat en el sufragi i l'objectivitat de l'Administració Pública.

La JEC ha resolt, no obstant, que no engegarà cap expedient sancionador al respecte. La Junta justifica aquesta decisió “pel lloc on estava ubicat el vídeo al web institucional” i per la “ràpida decisió de suspendre la seva emissió tant bon punt es va tenir coneixement de la denúncia”.

També valora que el ministeri que dirigeix en funcions Fátima Báñez “reconegui que hauria d'haver-se suspès l'emissió del vídeo denunciat”.

Fonts del ministeri de Treball han assegurat que el vídeo no forma part de cap nova campanya, sinó que porta penjat al web des de 2012 sense que hagi estat objecte de denúncia durant cap dels dos comicis que han tingut lloc aquests anys, incloses les eleccions generals de desembre.

No obstant això, per escampar “qualsevol dubte” i com a prova de “bona disposició”, el departament va optar per retirar-lo “immediatament” al tenir coneixement de la denúncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.