Política

Domènech lamenta que Margallo compari ECP amb els “nazis”, “quan el PP és el partit més corrupte de la història”

Creu que els populars tenen “por” perquè, segons les enquestes, En Comú Podem els supera en intenció de vot

El cap de llista d'En Comú Podem (ECP) al Congrés, Xavier Domènech, ha lamentat que el ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, compari ECP amb els “nazis”, quan “el PP és el partit més corrupte i que ha generat més desigualtat de la història del país”. Margallo, preguntat per la possibilitat que el 26-J ECP guanyi les eleccions a Catalunya, ha dit en declaracions a La Sexta que “a vegades els votants s'equivoquen, com va passar amb Hitler a Alemanya, que va guanyar les eleccions passant de 12 a 107 escons”. Domènech atribueix aquestes paraules al fet que els populars tenen “por” a “l'alternativa” que suposa ECP ja que, segons les enquestes, ha afegit Domènech, “els superem en intenció directa de vot”. Domènech ha fet aquestes declaracions aquest divendres a Lleida, on ha participat, juntament amb candidats de la demarcació al Congrés, a l'acte central de campanya a la capital del Segrià.

“Del productor de nos hemos pasado tres pueblos con la austeridad, de hemos perdido todos los papeles menos los de Bárcenas i Panamà, ara diuen que els catalans que han votat ECP ens equivoquem votant un partit nazi”. Així ha començat la seva intervenció Xavier Domènech a Lleida. El candidat d'ECP al Congrés ha respòs García-Margallo que “no té vergonya” i que “no li permetrem aquestes paraules per la dignitat de Catalunya”. Després, ha tornat a fer les mateixes declaracions en castellà, “per si no ho ha entès”, ha dit.

“I és que en realitat tenen por”, ha seguit Domènech. “Estem a la meitat de campanya i superem en intenció directa de vot al PP, tot i que ens deien que no hi havia alternativa”. I sí que hi ha alternativa al PP, que és “un govern del canvi i d'esquerres, honest, que representa En Comú Podem”. “També ens deien que a Lleida no aconseguiríem representació i vam aconseguir un diputat”, ha afegit, i tot seguit ha citat Gandhi; “primer t'ignoren, després se'n enriuen i per últim t'ataquen; quan t'ataquen és que guanyaràs”.

El candidat d'ECP per Lleida, Jaume Moya, també ha respost García Margallo. “Digues que s'han equivocat votant-nos a les dones amb contractes precaris i sous baixos; als joves que, amb una taxa d'atur del 50%, que quan aconsegueixen acabar uns estudis han de triar entre precarietat o emigració; a la gent gran, que després de tota una vida treballant, no els quedarà seguretat social l'any 2019”. “Diga'ls que haurien de confiar en tu, votant als mateixos mangantes de sempre”, ha ironitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia