Política

Albiol espera “sentit d'Estat” del PSOE perquè faciliti el govern al PP

El líder del PPC afirma que els socialistes haurien de donar suport sense haver-lo de demanar

El portaveu del PPC al parlament català, Xavier García Albiol, confia que la majoria de l'executiva del PSOE “actuï amb responsabilitat i sentit d'Estat” i que deixi governar a Mariano Rajoy, perquè Espanya s'està jugant “molt” i no pot seguir sis mesos més de bloqueig.

En declaracions als mitjans en arribar a la reunió del Comitè Executiu Nacional, que presideix el líder del partit i cap de l'Executiu en funcions, Mariano Rajoy, per analitzar els resultats de les eleccions d'ahir, Albiol s'ha congratulat d'aquests.

Uns resultats que han fet que el PP sigui l'únic partit que millora en vots i en escons, també a Catalunya, “mal que els pesi a alguns” als quals els agradaria veure'ls “desapareguts del mapa”.

Amb aquestes dades, Albiol ha opinat que “el sensat” seria que no li haguessin de demanar al PSOE ni que s'abstinguessin ni que els votessin a favor “perquè ells sols entenguessin que aquest país s'està jugant molt” i que “és urgent que hi hagi un govern a Espanya” que pugui garantir que segueix sent “el país d'Europa que crea més llocs de treball”.

També ha valorat els resultats obtinguts pel PP la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en l'opinió de la qual s'ha obert una nova etapa en la qual l'independentisme “s'estanca” i el Partit Popular “es consolida i es reforça”.

Sánchez-Camacho espera també que el PSOE i Ciutadans estiguin “a l'altura de circumstàncies” i que comprenguin que els espanyols “han parlat clar i han dit que volen que el president del govern espanyol sigui Mariano Rajoy”.

Segons el seu parer, a partir d'ara tots han d'actuar amb sentit d'Estat i treballar amb humilitat per tenir un govern “el més sòlid i el més estable” possible.

Sobre la disposició a negociar del PP per buscar acords que permetin la investidura de Rajoy, ha reconegut que sempre cal acudir amb humilitat, respecte i prudència, però, en aquest cas, sabent que el seu partit i el seu líder han sortit consolidats de les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.