Política

trànsit

infraestructures

Grans obres aturades

La circulació de trànsit pesant pel nucli de Gandesa és un dels handicaps del municipi, que continua esperant la construcció de la variant de l'N-420 i de la C-43

L'oposició reclama més diàleg al govern de CiU i un projecte de futur

Aubà (ERC) planteja l'ampliació del viver d'empreses

L'alcalde de Gandesa, el convergent Carles Luz, fa un balanç positiu d'aquest primer any de mandat, en què s'han materialitzat actuacions que ja havia planificat anteriorment, com ara la millora del carrer de Bot i l'avinguda Franquet. “Són petites obres que milloren la qualitat de vida de la població”, ha comentat Luz, que ja fa cinc anys que és alcalde (fins al 2015 amb un pacte amb el PP i ara amb majoria absoluta). També enguany s'ha posat en marxa el viver d'empreses on hi ha instal·lades quatre empreses, i dues més ho faran en breu. Amb tot, l'alcalde sosté que els processos electorals han paralitzat alguns projectes. “En poc més d'un any s'han celebrat quatre eleccions i això fa aturar subvencions”, ha lamentat Luz.

Així, Gandesa continua sense partida pressupostària per part de l'Estat per construir la variant de l'N-420 i, tot i tenir el projecte de la circumval·lació de la C-43, l'obra està pendent del pressupost de la Generalitat. “El poble ha de suportar el pas de vehicles pesants, és un caos”, ha manifestat l'alcalde. Precisament la reivindicació de la construcció de la variant de l'N-420 és una de les prioritats del portaveu d'Alternativa per Gandesa (ERC), Miquel Aubà, que també és senador. “No podem viure amb aquesta angoixa de trànsit, la variant de l'N-420 és necessària com també ho és la de la C-43”, ha manifestat Aubà. El principal grup de l'oposició reclama un diàleg més fluid amb el govern local i un projecte de futur per a Gandesa. “El municipi s'ha de consolidar com a motor de la Terra Alta, falta un projecte estratègic pels pròxims anys”, ha dit Aubà, que planteja l'ampliació del viver d'empreses i la posada en marxa de la planta d'osmosi inversa.

Per la seua banda, l'únic regidor del PP, Carlos Ruiz, reclama més treball conjunt pel municipi i lamenta la pèrdua de llocs de treball a la residència de gent gran.

CARLES LUZ (CDC) Alcalde de Gandesa des del 2011 i president del Consell de la Terra Alta
EL CONSISTORI

Majoria absoluta

El convergent Carles Luz governa a la capital de la Terra Alta amb majoria absoluta, després que en el darrer mandat ho fes amb un pacte amb el PP, que preveia que l'últim any els cediria l'alcaldia, però finalment no es va materialitzar. Els independents van perdre un regidor.

les claus

VIVER D'EMPRESES

La crisi econòmica no ha impedit la posada en marxa del viver d'empreses que disposa de deu despatxos i cinc magatzems, que quedaran ocupats en breu.

nucli antic

La rehabilitació del nucli antic i la canalització de les aigües pluvials són els principals projectes que el govern local planteja pels pròxims anys.

SÍMBOLS FRANQUISTES

L'Ajuntament ha reclamat a la Diputació la retirada del monòlit franquista del coll del Moro. També ha retirat l'estela en memòria al nazi Heinz Willer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia