Política

CiU garanteix un govern estable per al mandat

L'únic regidor de la formació independent Municipalistes per Cabrils li atorga la majoria absoluta

Fer el POUM i millorar la riera en són les prioritats

Després d'un mandat convuls i crispat en què CiU va anar perdent de mica en mica els dos socis de govern –el VIC i el PP– i va acabar en minoria, l'alcaldessa convergent, Lina Morales, que va tornar a guanyar les eleccions amb contundència, tanca aquest primer any de mandat amb un acord nou de governabilitat. Tot i que li hauria agradat formalitzar-lo amb ERC i la formació independent Municipalistes per Cabrils (MUC), finalment només va aconseguir el suport d'un d'ells. No va ser fàcil i el pacte es va haver de cuinar a foc lent durant uns mesos per incorporar l'únic regidor del MUC, Miguel Doñate. Els republicans, que s'havien presentat com l'alternativa al projecte de CiU durant la campanya electoral, veien que difícilment casarien amb CiU ni que compartirien cap full de ruta comú. Per això, han preferit mantenir-se a l'oposició, al costat del PSC i el PP.

D'aquests primers 365 dies de govern, l'alcaldessa en destaca sobretot l'esforç per millorar la via pública, incidir en la neteja del municipi i arranjar algunes zones com ara el que aviat es portarà a terme per asfaltar els aparcaments de sorra. Després de recuperar la gestió del complex esportiu i de trencar el contracte amb la concessionària pels deutes que arrossegava i la manca de manteniment de les instal·lacions, el conflicte ha arribat als jutjats, però Morales és optimista i confia que el contenciós es resolgui a favor de l'Ajuntament.

Un dels objectius per aquest mandat serà la intervenció que es prepara per millorar la riera i també enllestir la tramitació del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que va començar en mandats anteriors. Tot i que en aquest punt les dues forces de govern reconeixen que tenen visions força diferents, la intenció és que durant els propers mesos es porti a debat el document definitiu després d'haver-ne inclòs algunes modificacions per l'allau d'al·legacions que s'hi van presentar. La visió optimista d'uns contrasta amb la de l'oposició, que veu “millorable” l'acció portada a terme en aquest primer tram de mandat. El republicà Xavier Viudez veu “improvisació” en moltes decisions que acaben afectant el ciutadà, com ara en el canvi de gestió de la piscina, i critica la manca de participació amb què volen dur a terme alguns projectes com ara el polèmic pla general.

les claus

Pla general

Després d'haver introduït algunes modificacions arran de les nombroses al·legacions, el govern de Cabrils té previst aprovar el pla d'ordenació urbanística municipal en els propers mesos.

La piscina

Després de trencar el contracte amb la concessionària del complex esportiu pels deutes i per la manca de manteniment de les instal·lacions, el conflicte s'ha traslladat als jutjats.

EL CONSISTORI

Nova majoria, amb el MUC

L'alcaldessa, Lina Morales, va aconseguir tornar a convèncer i CiU va ser la força més votada. Si el mandat passat va pactar amb el VIC i el PP, aquest cop la majoria absoluta l'ha trobada en els independents del MUC. ERC, que d'un regidor va passar a quatre, lidera l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.