Política

parlament

procés sobiranista

Junqueras assegura que la qüestió de confiança i el pressupost del 2017 “aniran lligats”

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda recorda que ERC “està oberta a qualsevol opció i proposta democràtica que permeti a aquest país decidir el seu futur”

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimarts que la negociació de la qüestió de confiança anirà vinculada a la del pressupost del 2017. Concretament, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha avançat: “Hi haurà un vincle molt estret entre la qüestió de confiança i l'estabilitat pressupostària”.

I és que, al seu entendre, no té sentit encallar-se de nou després de la qüestió de confiança amb un pressupost que és el que ha portat a aquesta situació. “Inevitablement aniran lligats”, ha insistit. Ara bé, el també president d'ERC ha admès que encara no ha iniciat converses amb la CUP per a aquesta qüestió.

Preguntat pel full de ruta, ha subratllat que el que hi ha vigent estableix que hi haurà un referèndum al final del procés. “Tenim un full de ruta que diu que el Parlament aprovarà les estructures d'Estat de la desconnexió, que hi haurà eleccions parlamentàries per preparar la Constitució i que es farà referèndum per validar-la”, ha argumentat. Malgrat tot, no ha tancat la porta a altres opcions, com el referèndum unilateral d'independència que reclama la CUP: “Nosaltres estem oberts a qualsevol opció i proposta democràtica que permeti a aquest país decidir el seu futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia