Política

Nous equipaments des de la cinglera

Alcanar ultima la reforma del mercat i un alberg nou

L'objectiu és adequar l'auditori

La resolució del cas Turov pot perjudicar les arques municipals

Alcanar viu un mandat la quietud del qual, de moment, supera l'agitació de l'anterior. “L'estabilitat, que el mandat anterior no teníem, ens ha permès continuar el full de ruta”, valora Alfons Montserrat (ERC-AM), alcalde d'Alcanar des del 2006.

Amb la “seguretat” de la majoria absoluta –7 de 13–, el govern canareu dibuixa un mandat amb un índex d'inversions per enllestir. Enguany es culminarà la reforma del mercat municipal, que s'obrirà a l'avinguda Catalunya, una de les vies principals del municipi, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç. “Som el segon municipi del Montsià amb més fuga comercial”, alerta Montserrat. En aquesta sentit, el consistori ha elaborat un pla de competitivitat.

En l'aposta pel turisme, Alcanar tindrà més places hoteleres durant els propers mesos, amb la rehabilitació de l'antic convent dels Josepets i l'alberg al nucli costaner de Les Cases. “Lliga la vocació turística de Les Cases i suplirà aquest dèficit”, explica.

Més enllà de no oblidar l'àmbit social i petites actuacions com la millora de carrers, durant aquest mandat el govern d'Alcanar també vol impulsar un nou auditori. “És un dèficit que tenim i serà un objectiu de mandat”, diu Montserrat.

Tot i que les finances municipals tenen “bona salut”, la resolució del cas Turov en pot hipotecar el futur, actuant “d'espasa de Dàmocles”, tal com reconeix l'alcalde. L'enderroc de la trentena d'apartaments turístics que la promotora Turov va construir a la urbanització Serramar a Alcanar Platja està en procés de licitació –costarà uns 230.000 euros–. A més, el pressupost d'enguany ja reserva un milió d'euros per, segons una sentència judicial, pagar com indemnització per a 7 habitatges. “És previsible que vagi a més i el mandat pot quedar tocat”, augura Montserrat. L'oposició –amb relacions més tenses amb CiU–, reclama un canvi de rumb en certes polítiques i més dinamització econòmica.

les claus

EIX TURÍSTIC

Alcanar, amb el nucli costaner de Les Cases, vol continuar potenciant l'eix turístic enfocant-lo en un perfil familiar. El consistori vol seguir apostant per la promoció de jornades gastronòmiques i per una diversificació del turisme, que va en augment. “El perfil que tenim és de Catalunya, Aragó –i, en concret, Saragossa– i, en menys mesura, del País Basc, França, Alemanya i també Anglaterra”, assegura l'alcalde.

CASA DEL MARQUÈS

Amb un objectiu de preservació i, també, per guanyar prestacions, el consistori vol culminar el mandat l'adquisició de la coneguda com a Casa del Marquès, una de les joies urbanístiques del municipi, a tocar de la plaça Major i, probablement, del segle XIX.

PARTICIPACIÓ

En la línia d'altres municipis, Alcanar també ha incorporat pressupostos participatius. Entre altres actuacions, la ciutadania ha escollit adequar un carril bici al passeig Marítim de Les Cases i dotar el municipi de més desfibril·ladors.

EL CONSISTORI

Primera majoria absoluta

Per la baixada del padró, Alcanar va ser un dels municipis que l'any passat va perdre regidors i va passar de 17 a 13. El Grup Municipal d'ERC-AM va sumar vots i va aconseguir la primera majoria absoluta. La CUP es va estrenar (1) i el PSC, amb 2, CiU, amb 2, i el PP, amb 1, en van perdre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia