Política

El polígon de Torremirona, pàrquing dels busos l'Onze

L'Ajuntament de Salt treballa amb la idea que arribaran entre 200 i 250 autocars, però n'hi cabrien més

La resta de vehicles tindran prohibit estacionar-hi a partir de dissabte a la tarda

L'Ajuntament de Salt, en coordinació amb l'Ajuntament de Bescanó, ha decidit destinar el polígon de Torremirona com a zona d'aparcament per a les desenes d'autocars de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que arribaran l'Onze de Setembre a Salt amb motiu de l'acte A punt. El regidor de Mobilitat de Salt, Toni Vidal, destaca que el polígon és “un espai en què cabrien tots els autocars que l'any passat van anar de les comarques gironines a la mobilització de Barcelona, que van ser uns 350”. Vidal, però, explica que aquest any se suposa que seran menys perquè molts ciutadans de poblacions veïnes hi aniran a peu o en bicicleta. “Treballem amb la idea d'entre 200 i 250 autocars”, explica.

El polígon serà aparcament exclusiu d'autocars i no hi podrà estacionar cap altre tipus de vehicles ja el dia abans –dissabte 10– a la tarda. L'excepció seran els treballadors de les empreses del polígon que fan servei 24 hores, a qui sí que es permetrà entrar i sortir sense problemes.

Països Catalans

Sens dubte, però, la zona més afectada per talls tant de trànsit com d'estacionament serà el passeig dels Països Catalans, on es farà l'acte A punt de l'ANC. Concretament, el recorregut a Salt consta de sis trams que fan un total d'1,2 quilòmetres entre la zona de l'Estació Jove fins a l'altura del carrer Miquel Partí i Pol (zona esportiva), just abans del pont per sobre de l'autopista.

Dissabte al vespre, a causa del muntatge de l'escenari principal de l'acte –prop de l'Estació Jove–, ja es tallarà al trànsit la zona dels Països Catalans entre el carrer del Doctor Castany i el carrer de Ramon i Cajal a partir de les nou del vespre. I diumenge estarà totalment tallat de les sis del matí fins a les onze de la nit no només al passeig dels Països Catalans sinó també als carrers perpendiculars més propers. En aquest sentit, Vidal avisa que durant el dia 11 els veïns no podran ni entrar ni sortir dels garatges.

Pel que fa a l'estacionament de vehicles, ja estarà prohibit en tota la zona a partir del dissabte a les cinc de la tarda.

LA DATA

10.09.16
És el dia
en què començaran les restriccions d'aparcament a la zona dels Països Catalans i també a Torre Mirona.

Llista de bars i restaurants que obriran

L'Ajuntament de Salt va penjar ahir a internet una primera llista de bars i restaurants que seran oberts per la Diada per tal de facilitar als visitants poder preveure on dinar. La llista inclou una trentena d'establiments –concretament, 31– , dels quals, a més del nom i l'adreça, es facilita l'horari d'obertura de l'Onze i també el número de telèfon per si s'hi vol contactar per reservar.

La llista de bars i restaurants és un avançament de l'apartat web que crearà el consistori amb tota la informació pràctica de la Diada, tant per als veïns com per als visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia