Successos

Municipal

Noves accions per frenar la inseguretat a la Jonquera

La plataforma formada per veïns i botiguers es constituirà jurídicament per exercir com a acusació particular en els judicis sobre fets delictius que es produeixin al municipi

Continuen les accions per aturar els episodis d’inseguretat a la Jonquera. Més d’un centenar de veïns i comerciants del municipi es van reunir dilluns al vespre per valorar l’avenç de la problemàtica i abordar noves mesures a emprendre. Es va tractar de la primera trobada que celebraven des del 18 d’octubre, quan unes 150 persones es van aplegar davant de l’ajuntament en senyal de protesta. En la concentració d’ara fa dues setmanes van expressar el seu malestar per l’augment, en els darrers mesos, d’actes vandàlics a la població, baralles al carrer, robatoris pràcticament a diari en domicilis, amenaces a veïns i botiguers, ocupacions il·legals de pisos, així com la venda de droga a la via pública. Els ciutadans, per fer sentir la seva veu i tenir més força, es van unir enguany i van crear la Plataforma Veïns de la Jonquera. Un dels portaveus de l’entitat, Fitu Guillen, explica que una de les propostes acordades en la reunió de dilluns és constituir-se de manera formal per poder exercir com a acusació particular en judicis contra els acusats de fets delictius que es produeixin al poble. Van decidir tirar endavant la iniciativa després que un advocat del municipi s’hagi ofert a col·laborar amb l’associació altruistament, ja que els donarà assessorament de manera gratuïta i ajudarà en els tràmits burocràtics de la constitució jurídica de la plataforma.

La voluntat és poder actuar com a “lobby” de pressió i aconseguir demanar mesures cautelars als reincidents, indica Guillen. En una línia similar, l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, va manifestar el dia de la protesta que l’Ajuntament estudiava exercir l’acusació particular en aquells casos en què els delinqüents acumulin més de 20 delictes.

Robatori de 20.000 euros

Guillen considera que la situació al municipi no millora i assegura que en les darreres dues setmanes s’han produït fins a onze robatoris. Dos d’aquests han tingut lloc aquest cap de setmana en cases particulars. “En la reunió d’abans-d’ahir, una de les afectades va explicar que se li havien endut uns 20.000 euros”, va lamentar. Per continuar denunciant i fent visible la situació, han acordat mantenir les protestes i les cassolades. El propòsit és repetir-les cada 15 dies o cada tres setmanes. I, si veuen que no obtenen una resposta positiva, es plantegen fins i tot fer talls a l’N-II.

La previsió és que demà iniciïn els tràmits per constituir-se jurídicament i treballen en la convocatòria d’una reunió conjunta amb els quatre cossos de seguretat que hi ha al municipi (Mossos, policia local, Guàrdia Civil i Policía Nacional).

La plataforma veïnal demana, a més, que s’ocupin els llocs vacants a la policia local perquè el cos disposi de més efectius i que a la població hi hagi vigilància durant les 24 hores. De moment, l’associació ja ha recollit unes 700 signatures que avalen la seva denúncia. La intenció és fer arribar les firmes tant a l’Ajuntament com al Síndic de Greuges.

LA FRASE

Ens plantegem portar el cas i les signatures que estem recollint fins al Síndic de Greuges
Fitu Guillen
portaveu de la plataforma veïns de la JOnQuera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia