successos
Desapareguts a la costa
fets ·
Busquen un matrimoni pel litoral gironí
Fa set dies que no se'n sap res, d'ells
Troben el cotxe a Sant Feliu de Guíxols i creuen que van anar a fer el camí de ronda
Els serveis d'emergències, amics, voluntaris i familiars es van bolcar ahir en la recerca d'una parella de Barcelona dels quals fa set dies que no se'n sap res. La cerca se centra al litoral gironí, entre Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro i Sant Antoni de Calonge. Es tracta del matrimoni format per Sebastian i Claudine Schrader, de 37 i 36 anys, ell d'origen alemany i ella de Costa d'Ivori, però tots dos residents a Barcelona. La parella es va agafar la setmana passada unes vacances i va decidir visitar la Costa Brava. És per això que van llogar un cotxe a la capital catalana i van conduir en direcció a la costa gironina. La primera parada que van fer va ser a Cadaqués, on es van estar tres dies. Posteriorment tenien reservat un apartament a través de la web Airbnb a Palamós, on havien de fer nit dijous passat, 13 d'octubre. Però mai van arribar a allotjar-s'hi. Va ser el primer senyal que alguna cosa passava, però ningú se n'havia adonat, a banda del propietari de l'allotjament on havien de fer nit a Palamós.
El darrer contacte que van tenir amb la parella va ser el mateix dijous, quan van dir que tenien previst fer una ruta pel camí de ronda per la zona de s'Agaró i Sant Feliu de Guíxols. Des de llavors, cap notícia d'ells. Els mòbils apagats.
El segon senyal que alguna cosa havia passat va ser diumenge, quan la parella tenia previst tornar el vehicle que havien llogat a Barcelona per fer la ruta pel litoral gironí.
L'endemà dilluns, Sebastian Schrader havia de tornar a la feina, a l'Institut Forestal Europeu, però no s'hi va presentar. Als seus companys els va estranyar molt, i algun d'ells els va escriure missatges al mòbil i els va trucar. Però ni rastre. Aquella situació els va neguitejar molt. I més encara a l'endemà, quan Schrader tampoc hi va anar ni contestava al telèfon. És quan ja van començar a reaccionar i van presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra.
La primera pista la van trobar a Sant Feliu de Guíxols, a l'avinguda Vall d'Aro, on van localitzar el vehicle de lloguer: un Toyota Yaris de color gris. Amb aquesta pista, ahir es va activar el primer gran desplegament de mitjans per terra, mar i aire per intentar localitzar la parella per aquesta zona.
Fort temporal
Justament dijous, el dia de la desaparició de la parella, a les comarques gironines, i sobretot al litoral, hi va haver un fort temporal de pluja, vent i molt mala mar. Tot i que Sebastian Schrader és una persona experimentada en escalada i esports de muntanya, no es descarta que tinguessin alguna mena d'accident i acabessin a l'aigua. Per ara es descarta que la seva intenció fos fer la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols, ja que d'una banda el cotxe està molt lluny de la zona i de l'altra perquè ja havien informat que farien una excursió pel camí de ronda.
LES DATES
Sense cap rastre del pescador de Tamariu
Òscar PinillaVuit mesos després de la seva desaparició a Tamariu, Martí Que Quer continua en parador desconegut. Pescador experimentat i esportista, de 43 anys i veí de Barcelona, va sortir a pescar el diumenge 28 de febrer de bon matí. Abans de les vuit va enviar un missatge a la seva dona des del telèfon per dir-li que era a pescar a cala Marquesa. Posteriorment, a mig matí, la dona li va enviar un missatge de WhatsApp que ell no va respondre, tot i que l'havia llegit, segons quedava reflectit en la icona del doble clic en blau de l'aplicació. Durant la tarda, li van trucar i ja no els va contestar; llavors ja van detectar que passava alguna cosa, perquè que no respongués a aquella hora ja no era normal. Al vespre, la dona va anar a alertar els Mossos d'Esquadra de la desaparició i es va començar la recerca, en la qual també van participar la policia local de Palafrugell i els bombers. La mateixa nit, a través de les pistes que els va aportar la dona, van trobar el seu cotxe, un Renault Clio, aparcat al carrer de Cala Marquesa d'Aigua Xelida. Hores després, a la punta des Bancs es van trobar els estris de pesca. Les dues canyes i la caixa d'esquers eren en unes roques de difícil accés.
En aquest punt de la Costa Brava es van desplegar una quarantena d'efectius per terra, mar i aire. Pel cel, dos helicòpters, de Salvament Marítim i dels Bombers de la Generalitat, es van enlairar i van estar observant tant arran de costa com mar endins. A l'aigua, s'hi van posar els submarinistes dels bombers, els Mossos d'Esquadra i l'equip dels GEAS de la Guàrdia Civil. Des de terra, l'equip del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers va estar treballant per cales i penya-segats. Tots els esforços van ser infructuosos.
L'11 de juny passat, a la parròquia de Crist Rei de Barcelona, la família, juntament amb amics i coneguts, va fer un memorial en record de Martí Que Quer. Així mateix també es va activar la web martique.cat en memòria del pescador.
Miren càmeres i parlen amb veïns
A banda dels treballs per platges, cales, camí de ronda i el mar, els efectius de recerca també van fer tasques d'investigació pel nucli de s'Agaró. Amb la foto de la parella a la mà, els equips van anar per bars i negocis i van preguntar a veïns de la zona si havien vist el matrimoni. També, els Mossos d'Esquadra van treballar conjuntament amb la policia local de Castell-Platja d'Aro per si les càmeres de vigilància del municipi havien detectat l'entrada i la sortida del vehicle. Això donaria una pista als investigadors de l'hora en què la parella hauria aparcat el cotxe i s'hauria aventurat, presumiblement, a fer una ruta pel camí de ronda.
D'altra banda, els investigadors també estan pendents que el titular d'un jutjat de Barcelona doni l'ordre a la companyia de telefonia perquè els Mossos puguin ubicar a través de les antenes el darrer senyal que van transmetre els mòbils del matrimoni.
En la recerca hi participen bombers, mossos, policies locals, Guàrdia Civil i Protecció Civil.