Successos

estafa a gent gran

Evoquen històries de la guerra per estafar gent gran, a Llers

Els entabanadors de gent gran han tornat a actuar. Aquest cop, a Llers. Evocant històries sobre la guerra, una parella va aconseguir endur-se 100 euros d'un matrimoni de 90 anys. Els fets van passar dilluns, quan la dona va sortir del centre sanitari on s'acabava de vacunar contra la grip. De camí cap a casa, una parella amb un cotxe de color gris se li va aturar al costat. L'estafador li va començar a explicar que el seu pare coneixia el seu marit. Fins i tot li va dir el nom i els cognoms, i batalletes que havien ocorregut a Llers. El nivell de confiança va arribar fins al punt que els estafadors van proposar a la dona d'acompanyar-la amb cotxe fins a casa, i ella hi va accedir.

Un cop al domicili, la parella també es va guanyar la confiança del marit. Fins i tot van explicar com en temps de la guerra van destruir el campanar de Llers. Al cap d'una estona, els dos estafadors van dir que tenien una botiga i que els volien fer un regal. De dins d'una bossa van treure roba: una jaqueta, un mocador, entre altres peces. Va ser llavors que els estafadors van dir que era un regal però que els havien de pagar l'IVA. La dona gran ja va ensumar que allò no era normal, i se'n va malfiar. Però, com que tenia els intrusos a casa, va tenir por de prendre mal. Va anar a buscar el moneder, va agafar 100 euros i els els va donar. Després els va demanar molt amablement que marxessin. I així ho van fer.

Delinqüents habituals

Posteriorment, el matrimoni estafat ho va explicar a la jove, i van donar l'avís als Mossos d'Esquadra. Els estafadors són una parella d'uns 50 anys. L'home, d'estatura mitjana i amb barba fina i blanca, i la dona, baixeta i prima, i tots dos catalanoparlants. Es tracta d'una parella que ja ha estat detinguda més d'una vegada pels Mossos d'Esquadra i que ha actuat en altres punts de les comarques gironines. De fet, familiars de les víctimes de l'estafa van fer córrer a través d'internet el que havia passat. Alguns dels usuaris que van compartir la informació van explicar que aquesta parella fa uns mesos també va actuar a Llançà, on va fer servir el mateix modus operandi per entabanar veïns del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia