Successos

Judicial

La jutgessa no veu en l'explosió de Premià un crim masclista

El jutjat de violència sobre la dona de Mataró rebutja investigar el succés i pren aquesta decisió després d'analitzar els informes de bombers i Mossos

Això xoca amb les primeres hipòtesis de la policia catalana sobre els fets

Gir en la investigació del cas de l'explosió en un pis de Premià de Mar del setembre passat, que va provocar la mort de dues persones, en va ferir gairebé una vintena i va deixar l'edifici molt malmès. Ara, la jutgessa encarregada dels casos de violència sobre la dona de Mataró ha decidit rebutjar el cas perquè considera que no hi ha cap element que permeti relacionar la intencionalitat amb el company sentimental de la dona, tot i veure “la intencionalitat de l'explosió”. La dona va morir el mateix dia del sinistre i l'home, l'1 d'octubre, amb cremades al 30% del cos. De fet, els Mossos volien interrogar-lo per aclarir les causes de l'explosió.

Tal com van informar a aquest diari fonts judicials, la jutgessa “pren la decisió després d'analitzar l'informe de bombers i l'informe d'inspecció ocular dels Mossos”. Les mateixes fonts també van indicar que, “en la causa, no hi ha incorporat encara l'informe pericial”. No obstant això, aquesta resolució no és ferma i admet recurs. Ara, doncs, el cas tornarà al jutjat d'instrucció 5 de Mataró, que és el que va remetre la investigació al jutjat dels casos de violència sobre la dona. Arribats en aquest punt, si els dos jutjats no es posessin d'acord sobre qui ha d'instruir el cas, aquest l'hauria de resoldre una instància judicial superior. Aquesta decisió judicial, però, xoca amb els indicis aportats per la policia catalana, que van confirmar que es descartava la mort accidental i que, en aquest cas, tot indicava que es tractava d'un crim de violència domèstica o masclista. A més, fonts properes al cas van corroborar que en l'informe policial s'apuntava que s'hauria produït una manipulació en la caldera del gas, que hauria provocat la posterior explosió, fet que confirmaria la hipòtesi que el sinistre no va ser accidental.

Reaccions del conseller

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané (JxSí), va reconèixer ahir que no hi havia la “certesa de prova” per aclarir qui ha estat l'autor de l'explosió. “Que es pugui aclarir qui van ser els autors de la manipulació és el que potser pot originar que no hi hagi la certesa de prova que apunti cap a un sentit o un altre”, va admetre Jané, que va recordar que les canonades de gas “no van explotar de manera accidental, sinó que hi va haver una manipulació”.

LA DATA

18.09.16
es va produir
l'explosió en un pis de la Gran Via de Premià de Mar, amb el resultat de dos morts i diversos ferits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia