Successos

Jutjat per tres intents d'homicidi, a Riells

L'acusat pretenia calar foc a la seva excompanya i a dues dones que estaven amb ella a la terrassa d'un bar

L'Audiència de Girona serà el marc d'un judici contra un ciutadà de nacionalitat mauritana, Oumar Ndongo, qui està acusat d'haver intentat cremar la seva exparella i dues dones més que estaven amb ella en el moment dels fets. L'home es troba en presó provisional per aquesta causa. Segons la fiscalia, el detingut i la seva excompanya van mantenir una relació sentimental durant tres anys, que va finalitzar el juny del 2015. El cas que se li imputa l'hauria comès, presumptament, uns tres mesos després de la ruptura. La tarda del 12 de setembre de l'any passat l'home es va dirigir a un bar de Riells i Viabrea, carregat amb una ampolla de plàstic d'un litre i mig de capacitat que contenia gasoil. El ministeri públic manté que Ndongo va acudir a aquest establiment “sabent que la seva exparella estava allí”, i “amb la intenció de posar fi tant a la vida de la dona com a la de les persones que estiguessin amb ella”.

En arribar a la terrassa del bar, va dir: “Et mataré i us cremaré a tots.” Va obrir l'ampolla i va començar a ruixar el terra, la seva excompanya i les dues altres dones. Va treure's un encenedor de la butxaca i va intentar calar foc al gasoil. Un altre home, junt amb diverses persones que no estan identificades, es van abraonar sobre ell i li ho van impedir. Un dels testimonis que va intercedir va patir una contusió, si bé no reclama per la possible indemnització que li pogués correspondre.

La fiscalia considera que els fets són constitutius de tres delictes d'intent d'homicidi i un delicte lleu de lesions. Demana que s'imposi a l'acusat 25 anys de presó i una multa de 360 euros, i que se li prohibeixi aproximar-se a menys de 500 metres de la seva exparella i comunicar-s'hi durant 10 anys. El ministeri públic requereix que, en el supòsit que sigui condemnat, compleixi les dues terceres parts de la pena aquí i que la resta se li substitueixi per la seva expulsió de l'Estat, amb la prohibició de tornar durant 10 anys. El judici pel cas està previst que se celebri el 14 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.