Successos

Municipal

El Museu del Turisme de Calella ha de tancar uns dies per un petit incendi

Un foc en el cablejat del sistema de televisions de l'equipament va provocar una intensa fumerada

Els pèrits han de determinar les causes de l'incident

Un curtcircuit en el cablejat del sistema de televisions del Museu del Turisme (MUTUR) de Calella va provocar dilluns una intensa fumerada i la intervenció de fins a cinc camions de bombers. L'incident, que va obligar a tallar durant una estona la circulació de vehicles per la carretera N-II, va afectar un dels cables ubicats entre una paret i un fals mur de Pladur, no va provocar flama i no es van haver de lamentar danys materials, segons afirmen fonts de l'Ajuntament. Tot i això, l'equipament cultural haurà de tancar les portes al públic a l'espera que els pèrits facin l'informe corresponent que determini les causes concretes de l'incendi. El regidor de Cultura i tinent d'alcalde de Ciutadania, Xavier Arnijas (PDeCAT), va explicar ahir que la mesura de tancar el MUTUR es pren per precaució. “Crec que podríem obrir el museu perquè l'afectació ha estat mínima, però els tècnics han de fer la seva feina i és millor deixar-ho tot a punt abans de reprendre l'activitat normal”, precisa Arnijas, que comenta que l'incendi podria estar vinculat a problemes de tensió de la xarxa elèctrica que detectats, dilluns, a la zona. “El cable cremat va provocar una fumera intensa, però només ha afectat la paret falsa i sembla que ni tan sols ha arribat a les televisions”, va dir el regidor, que va confirmar que no hi ha hagut cap afectació en el material que s'exposa al museu.

“Afortunadament, tot ha quedat en un ensurt i la feina dels bombers es va concentrar en airejar les instal·lacions del fum que s'hi havia concentrat”, va assenyalar.

Un museu amb un any de vida

El MUTUR de Calella es va inaugurar el 9 de gener del 2016 a la planta baixa de la nau oest de la fàbrica Llobet i Guri, a peu de la carretera N-II, i on abans hi havia el dipòsit de vehicles municipal. L'equipament cultural ocupa 1.182 m² i es divideix en quatre espais expositius que recullen tant la història i l'evolució del turisme local com els efectes d'aquest fenomen arreu del món. El cost total de les instal·lacions va superar el milió d'euros, dels quals el 74% van arribar de subvencions exteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia