Successos

Detenen dos estafadors de gent gran al Pla de l'Estany

Pels volts de Reis els entabanadors van provar de fer el truc de l'amic, el de la factura del gas i el dels danys al cotxe

Els entabanadors de gent gran han rondat pel Pla de l'Estany buscant víctimes pels volts del dia de Reis. Pero van fracassar en tots els seus intents i els Mossos van aconseguir arrestar-ne dos, veïns de Perpinyà, David Montoya i Jean Ismael Tony Baptiste, de 27 i 32 anys, que van intentar estafar dos homes grans amb l'argúcia de fer-los creure que els havien fet danys al cotxe i demanar-los que els paguessin perquè els sortiria més barat que si feien l'informe a l'asseguradora.

La vigília de Reis, a Porqueres, un home gran que havia deixat el cotxe aparcat per anar a l'hort va ser abordat per dos individus que li van dir que havia topat amb el seu cotxe i li van ensenyar una ratllada al vehicle que asseguraven que era culpa seva. Li van dir que millor que ho arreglessin sense anar a l'asseguradora perquè li costaria més car i li van demanar 3.800 euros. Un dels entabanadors va fer una trucada a un còmplice fent veure que parlava amb l'asseguradora i van passar el telefon a la víctima, que va poder escoltar com l'interlocutor li recomanava pagar i li assegurava que posteriorment l'asseguradora ja li reingressaria els diners al compte. El van convèncer i l'home va accedir a anar a buscar els diners. Els estafadors van fracassar en aquest intent perquè, un cop l'ancià va arribar a casa, la seva filla ja va veure que l'estaven enganyant i el que va fer va ser avisar la policia.

Després d'aquest fracàs, els dos entabanadors se'n van anar cap a Banyoles i van repetir el mateix truc a un altre ancià en un carrer de la ciutat. Aquesta vegada a l'ancià li reclamaven 5.000 euros per uns danys al cotxe. Quan els dos estafadors acompanyaven la seva nova víctima a un caixer per treure els diners, els Mossos, que ja estaven avisats per l'altre cas, els van sorprendre i els van detenir.

David Montoya i Jean Ismael Tony Baptiste, tots dos amb antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial el dia de Reis i van quedar en llibertat.

Els dies previs a la diada de Reis es van perpetrar altres intents d'estafa contra gent gran al Pla de l'Estany. En un cas van provar-ho amb el sistema de fer-se passar per un conegut de l'home mort d'una dona a qui demanaven que els obrís la porta.I en un altre, fent-se passar per operador de la companyia del gas per cobrar una falsa factura de 200 euros. En aquesta ocasió els estafadors van fracassar.

Però sí que els va sortir be la jugada l'abril de l'any passat, quan una noia va trucar a la porta de la casa d'una anciana i, fent-se passar per filla d'una amiga de la víctima, es va posar a plorar dient que la seva mare era morta. Amb tota aquesta escenificació va distreure l'anciana, va deixar la porta entreoberta perquè pogués entrar el seu còmplice i es van endur joies valorades en 8.000 euros.

Els lladres i estafadors trien les seves víctimes entre la gent gran perquè són més vulnerables, tenen menys capacitat de reacció i més dificultat a l'hora d'identificar-los.

LA DATA

05.01.17
és el dia que van detenir
dos veïns de Perpinyà que intentaven estafar gent gran amb el truc del fals accident.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.