Successos

súria

Un veí de Súria de 82 anys mata la dona amb un ganivet i s'intenta suïcidar

Una filla va alertar els Mossos després de trobar el cos de la mare estirat al llit

La víctima vivia al mateix carrer que l'àvia assassinada al novembre

Commoció a Súria per l'assassinat d'una veïna de 79 anys a mans presumptament del seu marit, de 82, que després de cometre el crim s'hauria intentat suïcidar. Tot indica que es tractaria d'un cas de violència masclista, el primer d'aquest 2017 a Catalunya i el vuitè de l'Estat espanyol.

Els fets van passar ahir al matí al barri dels Joncarets, al carrer Zurbarán. Els Mossos d'Esquadra van explicar que havien estat alertats a dos quarts de deu per una de les filles, que, en pujar a casa dels pares, va trobar la mare, ja sense vida, estirada al llit, mentre el pare encara agonitzava amb l'arma del crim –un ganivet– clavada a l'abdomen. Les mateixes fonts van relatar que el presumpte autor s'hauria intentat suïcidar després de perpetrar l'assassinat. L'home va ser traslladat a l'hospital de Manresa, on se'l va atendre de les ferides i on va quedar sota custòdia policial. Passarà a disposició judicial quan tingui l'alta hospitalària. No es tem per la seva vida. En el si de la parella no hi havia denúncies anteriors per violència masclista.

Durant el matí, els serveis judicials van efectuar la retirada del cadàver, un fet molt visual que va deixar més d'un veí tocat, ja que, com sol passar en molts casos com aquest, ningú s'ho esperava. La parella, originària d'Andalusia, feia més de quaranta anys que vivia al poble.

Molts veïns també van fer notar la coincidència amb un altre assassinat que es va produir a Súria al novembre. En aquella ocasió, el cos de la dona –que també era octogenària i que vivia al mateix carrer– va ser localitzat als afores del poble amb evidents senyals de violència. La investigació dels Mossos va determinar que l'autor havia estat un veí de Súria que el mateix dia s'havia suïcidat en un domicili de Piera, a l'Anoia, i que abans de traslladar el cos havia asfixiat l'àvia al garatge de casa seva. El mòbil d'aquell crim, però, encara no ha transcendit.

Dia de dol a Súria

Ahir al vespre tots els grups polítics de Súria van condemnar la violència de gènere i van expressar la solidaritat a la família. L'Ajuntament també va informar que ha declarat un dia de dol oficial, que serà efectiu avui, dimecres, i va convocar una concentració davant la Casa de la Vila també per avui, a les sis de la tarda.

També va condemnar el crim la consellera de la Presidència, Neus Munté, que va donar el condol a la família” i va reiterar “la voluntat d'erradicar la terrible xacra”. Per la seva banda, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, va assegurar que “els assassinats són la punta de l'iceberg d'una violència més àmplia i soterrada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]