Successos

Successos

Batlle reitera que es va actuar correctament en el cas del conductor de Rubí que va envestir un mosso per error

El director de la policia catalana retreu a alguns sectors sindicals que hagin volgut “intoxicar” l'opinió pública amb mentides

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha tornat a defensar l'actuació policial en el cas de l'home que va envestir un mosso el passat 15 de desembre, quan dos agents de paisà el volien identificar en confondre'l amb un sospitós i ell es va espantar en no creure que eren policies.

Tot i això, els Mossos d'Esquadra van creure la versió de l'home i la seva detenció va quedar sense efecte, generant una forta polèmica entre els companys de l'agent ferit i alguns sindicats de policia. En seu parlamentària, Batlle ha assegurat que “no s'ha fet res malament” en aquest cas i lamenta la “manca de respecte” que des d'alguns sectors sindicals i partits polítics hi ha hagut vers els comandaments dels Mossos: “S'han dit animalades, absolutes mentides i pura intoxicació, encoratjada en alguns casos per responsables sindicals del cos”.

Batlle ha recordat que els fets ocorreguts el passat 15 de desembre es van gestionar correctament i només ha admès alguna “mancança” en la transmissió de la informació i aquest dimecres a la Comissió d'Interior del Parlament n'ha comentat tots els detalls amb l'objectiu de defensar l'actuació policial, les decisions dels comandaments i també “empastissar” amb l'home que dos agents van confondre amb un delinqüent.

Els fets van passar quan dos agents de paisà de la comissaria dels Mossos de Rubí buscaven un home amb fins a onze requeriments de recerca per robatoris. Van veure-hi un home que s'hi assemblava i, potser per la foscor –eren les sis de la tarda– els agents es van equivocar, entre altres factors que ha posat sobre la taula el director dels Mossos.

L'homeal que li requerien que s'identifiqués era dins el seu cotxe, a l'aparcament de casa seva, i també potser pel fet que els agents anessin de paisà, no es va creure que fossin policies i va intentar fugir, pensant-se que el volien atracar. Durant les maniobres de fugida va envestir un dels agents i va recórrer prop d'un quilòmetre amb el mosso sobre el frontal del vehicle, fins que en una rotonda l'agent va sortir catapultat.

L'home va ser detingut, però a les poques hores la detenció va quedar sense efecte quan va explicar la seva versió dels fets. L'endemà també el jutge va ordenar la seva posada en llibertat. Aquella decisió va generar una forta polèmica, atès que el mosso ferit va haver de ser ingressat de gravetat i encara avui es recupera de les ferides.

Segons ha explicat Batlle, la recuperació física de l'agent “avança a bon ritme” i s'espera que les seqüeles psicològiques també es puguin anar “reconduint”. Tot i la situació de l'agent, el director dels Mossos assegura que la posada en llibertat de l'home que va participar de la 'confusió' va ser una mesura “ajustada i proporcional”, tenint en compte que l'home no tenia antecedents, no hi havia risc de fuga i es va mostrar disposat a col·laborar en aclarir els fets.

En aquest sentit Batlle ha recordat que una detenció és sempre una “mesura excepcional” i que en cap cas s'ha d'entendre com una “condemna anticipada”. D'altra banda, assegura que la decisió de deixar sense efecte la detenció de l'home respon només a “motius policials” i rebutja algunes teories que apunten a relacions personals d'aquest individu amb alts càrrecs dels Mossos o a determinada afiliació política.

Batlle entén que la decisió hagi pogut generar algun malestar, però acusa a determinats partits i sectors dels sindicats de policia de voler “intoxicar” l'opinió pública de manera interessada. “Ja està bé d'omplir-se la boca en defensa de la policia perquè la policia també son el comanaments i hi ha hagut molt poc respecte”, ha dit en un al·legat final en el que ha demanat “passar pàgina” sobre aquest cas.

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i Catalunya Si Que Es Pot han aplaudit el discurs de Batlle i la gestió policial del cas, mentre que des de Cs, el PSC i el PP han tornat a fer planejar “dubtes” sobre la intervenció dels comandaments del cos en la presa de decisions que envolten la detenció i posada en llibertat del conductor de Rubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia