Una jutgessa denega que Rabadán faci sortides terapèutiques

La presó Model ha proposat la mesura davant la seva «evolució favorable»

En una resolució de l'11 de novembre passat, la magistrada substituta del jutjat de vigilància penitenciària 2 denega les sortides terapèutiques d'Andrés Rabadán, de 36 anys, perquè «no reuneix els requisits previstos legalment i en no ser sol·licitat per l'equip mèdic». En concret, la jutgessa exposa que se li han aportat «informes subscrits pel jurista, psicòleg i treballador social de la presó Model, els quals es remeten als informes psiquiàtrics i mèdics que no són aportats amb la sol·licitud de les sortides». També matisa que no es poden fer «peticions de sortides terapèutiques de caràcter genèric, ja que cada sortida s'ha de sotmetre a autorització», a més d'afegir que la fiscalia s'oposa a les sortides i eleva la seva negativa a l'Audiència de Barcelona perquè s'hi pronunciï.

Dona embarassada

L'advocat de Rabadán, Andrés Gutiérrez, va afirmar ahir indignat que si la magistrada «només ha denegat la mesura per manca d'informació, la podia haver demanat abans de prendre una decisió tan dràstica». Gutiérrez també va recordar que el març passat la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona va emetre una resolució en què mantenia la mesura d'internament de Rabadán, però –tal com recomanaven els forenses i la llavors titular del jutjat de vigilància penitència– instava el Departament de Justícia a preparar Rabadán per a la seva reinserció, perquè ja no se'l considera un malalt i perquè ha passat 16 anys tancat sense sortir al carrer. L'advocat també va trobar estrany que «la fiscalia de l'Audiència no s'oposés a les sortides, i ara sí la fiscalia de vigilància penitenciària». La dona de Rabadán, Mari Carmen, que està embarassada de cinc mesos, va qualificar de «vergonyós» el que s'està fent amb ell. «Les sortides eren per conèixer casa seva, la meva família i per ajudar-me», va dir l'esposa. Rabadán va entrar a la presó amb 20 anys per complir un internament fins al 2014 en considerar-lo inimputable per l'esquizofrènia que se li va diagnosticar després de matar el seu pare amb una ballesta i haver fet descarrilar tres trens al Maresme. El psiquiatre de la Model ja va dir que Rabadán no està sota cap tractament mèdic des del 2006.

EL PROTAGONISTA

ANDRÉS RABADÁN
Des del febrer del 1994 està en una presó per haver mort el seu pare amb una ballesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.