Tribunals
El jutjat allibera l'autor de l'atropellament d'Olot, que diu que va ser un accident
El sospitós assegura que si va maniobrar endavant i enrere ho va fer guiat per un testimoni per alliberar el ferit atrapat sota la furgoneta
El jutjat d'instrucció número 1 d'Olot va dictar ahir llibertat provisional per a Jordi Puig Ros, de 39 anys, sospitós de temptativa d'homicidi per haver atropellat intencionadament un veí, Juan Andrés Cabrejas Torres, de 35 anys, a la carretera de la Cantina. Puig s'haurà de presentar cada 15 dies al jutjat i té una ordre d'allunyament que li impedeix acostar-se a menys de 300 metres de la víctima, que evoluciona favorablement i que ha estat traslladada a l'hospital d'Olot després de dos dies ingressada al Trueta.
La jutgessa, que continua instruint el cas per temptativa d'homicidi, va prendre la decisió, en contra del criteri del lletrat de l'acusació particular, en representació de la víctima, que va demanar l'empresonament però sense que el fiscal interessés la privació de llibertat, i després d'escoltar la declaració de Jordi Puig i d'un testimoni que va passar per la carretera després de l'atropellament i es va aturar. Puig, assistit per la lletrada Maria Monguilod, va mantenir que l'atropellament havia estat accidental (tal com els Mossos van interpretar en un principi). Segons la seva versió, ell baixava en direcció a Olot conduint la seva furgoneta Fiat Doblò i a poca distància del trencant de casa seva, en un revolt molt tancat, es va trobar amb el vianant, que caminava per la calçada pel costat dret, i no el va poder esquivar. Admet que el va envestir, que l'home va caure damunt el vidre davanter, que va quedar esquerdissat, i que per evitar xocar amb cap altre vehicle, ell va decantar cap a la dreta, cosa que va fer que el vianant quedés atrapat entre la carrosseria del cotxe i el marge del costat dret. Després d'això va agafar un tornavís, segons diu, per fer caure els esquerdissos del vidre que li impedien la visió (una acció que el ferit interpreta com un intent d'atacar-lo) i després va tornar a deixar el tornavís al cotxe. En aquest punt, segons la versió de Puig, ja va arribar el testimoni, que va ser el que, en veure que el ferit es queixava de molt de mal, va aconsellar al conductor que tornés a pujar a la furgoneta i que la mogués per intentar alliberar-lo. Puig diu que en un primer moment ell va ser reticent a fer-lo moure perquè sap que a vegades és perillós remenar un ferit, però ho va acabar fent perquè l'home es lamentava molt. Així va ser com, segons diu, va provar de tirar un cop endavant i un cop enrere el cotxe, fins que la víctima va caure a terra. El testimoni també va dir que no havia vist que Puig tingués intencions de fer més mal al ferit.
Tot el contrari del que ha declarat la víctima, que assegura que el va atropellar repetidament amb intenció i que el tornavís l'esgrimia amb ànim de rematar-lo. Segons han indicat fonts properes a Cabrejas, quan ell era a terra, amb la cama sota el cotxe que li impedia moure's, Puig se li va acostar amb el tornavís a la mà i li va etzibar: “Ara, o et mato o tu et venjaràs.” Cabrejas assegura que té punxades al cap que Puig li va arribar a fer amb el tornavís, eina que els mossos han comissat per analitzar-la i comprovar si realment té vestigis biològics de la víctima.
En relació amb el litigi pel pas pel camí de davant de cal Llop, la casa de Jordi Puig, aquest assegura que no té cap mena de relació amb l'atropellament. Puig manté que és un conflicte que es manté des de fa dotze anys amb els inquilins de la casa veïna, els Saiols, on han viscut nombroses persones i on hi ha canvis d'inquilins sovint. Puig assegura que mai havia parlat amb Cabrejas i que no sabia que ara era un inquilí d'aquesta casa. Una versió que contradiu el company d'habitatge de Cabrejas, que assegura que els dos homes sí que s'havien trobar almenys un cop i que se les havien tingut verbalment.