Successos

Tribunals

En surt escaldat

Condemnen l'expolicia Antonio Alcaraz a 35 anys de presó per haver matat la cunyada i haver intentat assassinar l'exdona

Fa un any va renegar d'un pacte que el sentenciava a 21 anys, i el Suprem va ordenar repetir el judici

Antonio Alcaraz, l'expolicia de Girona acusat d'haver assassinat la cunyada i d'haver intentat matar l'exdona a Caldes de Malavella, ha sortit escaldat de la repetició del judici. Fa poc més d'un any, el febrer del 2016, va pactar una pena de 21 anys de presó, i esquivava així una pena major que podria haver arribat a 43 anys de presó, que és el que demanava la fiscal. Però una setmana després l'assassí de Caldes va renegar del pacte a què havien arribat la fiscalia, l'acusació particular i la defensa. Des de la presó, Alcaraz va enviar una carta al tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona en què denunciava que hi havia accedit forçat per les pressions que havia rebut del seu advocat i de la fiscal. La seva protesta va arribar fins a altes instàncies judicials i, finalment, el Tribunal Suprem va revisar el cas i va obligar a tornar a repetir el judici en una resolució que arengava l'Audiència de Girona per haver sentenciat a través d'un pacte encobert disfressat de judici que en realitat mai es va fer.

El judici es va tornar a fer a finals d'aquest mes de març. Durant el judici, Alcaraz va aclarir que havia demanat que es repetís perquè “volia explicar la veritat”. Una veritat “distorsionada” i “a favor seu”, segons algunes tesis plantejades pels investigadors, que li ha costat catorze anys més de presó. De fet, potser ja li està bé, perquè hauria admès a la seva psiquiatra que “tant li feia estar vint o quaranta anys a la presó”. Doncs finalment ha estat condemnat a 35 anys, la pena màxima que havia demanat el fiscal Enrique Barata: vint anys per l'assassinat de la seva cunyada, cinc per les lesions que va fer a la seva dona quan la va intentar degollar i deu per les seqüeles que ha provocat a les dues filles de la víctima mortal, que van presenciar com el seu oncle assassinava a ganivetades la seva mare.

En la sentència, l'Audiència de Girona conclou que l'expolicia, quan va cometre els fets, no tenia cap trastorn mental ni va actuar per arravatament. A més, el condemnat haurà de pagar una indemnització de 330.000 euros a la seva exdona i a la família de la cunyada, que durant el judici van ser assistits pels advocats Anna Tomàs i Sam García-Quintas, respectivament.

La sentència no és ferma i l'advocada de l'acusat hi pot presentar recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia